Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2020. 11. 16.

Az iraki ellenállás nem tűri tovább az iraki légtér megsértését

2020. 11. 16.

Mahmoud Al-Rubaie, az iraki népi mozgósítású erőkhöz tartozó Asaib Ahl Al-Haq nevű ellenálló csoport szóvivője a napokban kijelentette, hogy nem fogják tovább megengedni azt, hogy az Egyesült Államok továbbra is engedély nélkül használja Irak légterét.

Az Asaib Ahl Al-Haq szóvivője szerint felháborító, hogy az iraki kormány csendben tűri azt, hogy az amerikai légierő folyamatosan megsérti és engedély nélkül használja az iraki légteret, mely nyílt támadás az ország szuverenitása ellen.

,,Elutasítjuk Irak szuverenitásának megsértését az Egyesült Államok hadseregének részéről és ezt nem fogjuk megengedni.,,

Ahmed Al-Kanani, az Al-Sadiqoun frakció parlamenti képviselője elmondta, hogy az amerikai csapatok kivonása folyamatban van Irakból és a Trump kormányzat távozásával se változtathatnak ezen. Az iraki parlament ugyanis még januárban döntött arról, hogy az idegen fegyveres erőknek távozniuk kell Irakból. Ennek a felszólításnak több európai ország eleget is tett és kivonták csapataikat Irakból.

Al-Kanani képviselő szerint ezt a döntést az amerikai csapatoknak is el kell fogadniuk és távozniuk kell Irakból. Az idegen csapatok kivonásáról azután döntöttek Irakban miután az amerikaiak január 3-án meggyilkolták az iráni Qasem Suleimani tábornokot és Abu Mahdi Al-Mohamdes iraki politikust, aki egyben az Iszlám Állam terrorszervezet ellen küzdő iraki Hashd Al-Shaabi népi mozgósítású erők helyettes parancsnoka volt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑