Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2019. 02. 06.

Az iraki erők megakadályozták az amerikaiak járőr tevékenységét Moszulban

2019. 02. 06.

Az iraki kormány közeli erők, a Hasd Al-Shaabi tagjai megakadályozták az amerikaiak járőr tevékenységét Moszul városában. Rezvan Al-Anzi, a Hashd Al-Shaabi helyettes parancsnoka a sajtónak megerősítette, hogy az esemény ideje alatt az amerikai katonák féltek és egyből légi segítséget hívtak.
,,Az amerikaiak részéről ezt egyértelműen provokációként értékeltük és azonnal cselekedtünk. Azonnal lezártuk az utakat és figyelmeztettük őket.,,
Az iraki parancsnok azzal vádolja az amerikai erőket, hogy különböző műveleteket hajtanak végre az országban azért, hogy leplezzék a vereségüket. Továbbá mindent megtesznek azért, hogy instabil helyzetet alakítsanak ki azokon a területeken, melyeket az iraki csapatok korábban már felszabadították az Iszlám Állam alól.
Al-Anzi parancsnok szerint nem ez az első alkalom, hogy megakadályozzák az amerikaiak ,,felderítő,, járőr tevékenységét, ugyanis korábban már próbálkoztak hasonlóval azért, hogy feltérképezzék az iraki kormány közeli önkéntes csapatok pozícióit.
Az Anbar kormányzóságban állomásozó Hashd Al-Shaabi alakulatok parancsnoka, Qassim Mosleh az iraki Al-Sumaria csatornának a múlt hónapban azt nyilatkozta, hogy ők is akadályoztak meg amerikai egységeket az ún. ,,felderítő tevékenységük,, során. A parancsnok szerint az amerikai járőr tevékenységek súlyosan sértik Irak szuverenitását és közvetlenül veszélyeztetik az iraki csapatokat a szíriai határ közelében. Az amerikaiak ugyanis továbbítják az iraki csapatok pozícióival kapcsolatos információkat a különböző terrorista csoportoknak.
Orientalista.hu  – Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑