Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2019. 08. 24.

Az iraki Hashd Al-Shaabi az amerikaiakat és Izraelt vádolja az ellenük elkövetett támadással

2019. 08. 24.

Az iraki Hashd Al-Shaabi önkéntes erők parancsnoka Amerikát és Izraelt vádolja a legutóbbi támadással, melyet az egyik fegyverraktáruk ellen hajtottak végre.

A Hashd Al-Shaabi parancsnok helyettese, Abu Mahdi Al-Mohandis nyilatkozatában utalt arra, hogy az Egyesült Államok négy izraeli pilóta nélküli harci repülőgépet telepített Irakba. A gépeket Azerbajdzsánon keresztül szállították be az országba.

Al-Mohandis szerint a négy izraeli drón, valamint amerikai drónok folyamatosan információkat gyűjtenek a Hashd Al-Shaabi pozícióiról, és annak parancsnokairól. Azonban azt is kijelentette, hogy a Hashd Al-Shaabi nyomon követi az Egyesült Államok légi tevékenységét Irak felett, az új támadásokra pedig válaszolni fognak.

,,Kijelentjük, hogy ami legutóbb történt azért az amerikai csapatok a felelősek. Ami mától történik mindenért őket vonjuk felelőséget. Ami mától történik, azzal kapcsolatban nincs más választásunk mint megvédeni magunkat és bázisainkat. Mégpedig azokkal a fegyverekkel, melyek ehhez már a rendelkezésünkre állnak.,,

A Hashd Al-Shaabi parancsnok helyettese érteítette az iraki hadsereget arról, hogy egységei célba vesznek minden repülőgépet, mely az állásaik fölött halad el és nem rendelkezik az ország kormányának az engedélyével.

Egy nappal korábban ugyanis egy robbanás rázta meg a Hashd Al-Shaabi egyik állását ahol Al-Mohandis is tartózkodott. Az állás Bagdadtól északra, a Balad légi bázis közelében volt. Éppen ezért Al-Mohandis a beszédében megfenyegette Izraelt és az Irakban állomásozó amerikai csapatokat is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑