Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 07. 03.

Az iraki Hashd Al-Shaabi erői visszavonulnak a szíriai területekről

2019. 07. 03.

Az iraki népi ellenálló erők (Hashd Al-Shaabi) csapatai kivonulnak a szíriai Al-Bukamal város térségéből, mely a kelet-szíriai Deir Ezzor kormányzóságban található. Ezt a hírt a szíriai Al-Watan hírlap említette meg.

,,Az iraki Hashd Al-Shaabi állománya, mely a terrorizmus ellen harcol a Szíriai Arab Hadsereg oldalán elhagyta az Al-Bukamal városában, az Ali Bin Abi Talib iskola mellett lévő állásait és elindultak Al-Harri felé, mely a szíriai-iraki határ mellett található.,,

Az Al-Watan hírlap szerint az iraki csapatok a szíriai hadsereggel együttműködve vonulnak vissza, és adják át állásaikat.

Június elején Al-Bukamal városában tartottak egy törzsi gyűlést, melyen döntöttek egy helyi fegyveres csoport létrehozásáról, mely a szíriai hadsereg tevékenységét támogatja. A törzsi vezetők itt vetették fel azt, hogy a szíriai hadsereg külföldi szövetségeseit helyi erőkkel kéne felváltani.

Az Al-Watan cikke után egy nappal a Hezbollah alakulatai is bejelentették, hogy visszavonulnak a Damaszkusz körüli állásaikból és az ország déli részéről.

A csapatkivonások mögött valószínűleg egy, a Damaszkusz és szövetségesei, valamint az Egyesült Államok között lévő megállapodás állhat. Washington ugyanis már régóta követeli az Iránhoz közeli fegyveres alakulatok kivonását Szíriából. Ezek a visszavonulások valószínűleg egy átfogó, szélesebb körű egyezmény részei lehetnek.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, South Front

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑