Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2015. 07. 02.

Az iraki önkéntesek elutasítják az amerikaikkal való együttmüködést

2015. 07. 02.

A Hasd Al-Saabi iraki önkéntesekből toborzott népi milícia elutasítja azokat a híreszteléseket, amely arról szól, hogy együttműködnek az amerikai csapatokkal Irakban.

Az iráni Farsnews információi szerint Karim Al-Nouri a milícia szóvivője kategorikusan elutasította az amerikai Bloomberg View hasábján megjelent cikk híresztelését, amiben washingtoni kormánytisztviselőkre hivatkozva azt állítja, hogy a Hasd Al-Saabi megosztva használ egy katonai bázist az amerikai csapatokkal.

“Nem létezik együttműködés még koordinációs szinten sem az amerikaiakkal az Iszlám Állam takfiri terroristák visszaszorításában az általuk ellenőrzés alatt tartott területekről.”

 Az Iraki Nemzeti Szövetség egyik legbefolyásosabb csoportjának a Badr Szervezet főtitkára Hadi Al-Ameri hangsúlyozta, hogy az iraki erőknek és az önkéntes milíciáknak sincs szükségük az amerikai segélynyújtásra a terrorizmus elleni harchoz.

Al-Ameri kiemelte, hogy az amerikai csapatok küldése káros az terroristák ellenőrzése alatt álló városok felszabadításának tervére.

Magas rangú iraki tisztviselők Szaúd-Arábiát, Katart és néhány Perzsa-öböl menti arab államot és Izraelt teszik felelősség a terrorizmus növekedése miatt az országban. Ezek az országok szövetségben állnak az Egyesült Államokkal, iraki parlamenti képviselők szerint mind az USA és a térségbeli szövetségeseik közvetve vagy közvetlenül folyamatosan támogatják a terrorizmus terjedését Irakban és Szíriában.

Orientalista.hu – Iraki Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑