Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2019. 05. 22.

Az Iráni Forradalmi Gárda S-300 légvédelmi rakéta rendszereket telepít az atom reaktorok védelmére

2019. 05. 22.

Az Al Arabiya hírcsatorna iráni helyi megfigyelőkre hivatkozva arról számolt be, hogy az Iráni Forradalmi Gárda egységei S-300 légvédelmi rakétarendszereket telepít az Öböl térségébe.

Az ezt bemutató videót az ,,Ahvaz felszabadításáért küzdő arab mozgalom,, készítette, melyen az látható, hogy a Forradalmi Gárda alakulatai a tengerparti Asaluyeh városa térségében közúton szállítanak légvédelmi rakétákat és egyéb légvédelmi eszközöket. A város a déli Busher kormányzóságban található ahol az egyik iráni atomreaktor is működik.

Az Ahvaz mozgalomról egyébként azt kell tudni, hogy az Egyesült Államok egyik szövetségese a térségben és a CIA ezt a szervezetet használja fel az iráni biztonság és a belső rend elleni támadásokra. Hasonló szervezet mint a Mujahedin E-Khalq nevű terrorszervezet, melyet az amerikaiak szintén az Irán elleni belső támadásokra használnak fel.

Az Iránon belüli légvédelmi csapatmozgások azután kezdődtek, miután Aziz Nasirzadeh tábornok, az iráni légierő főparancsnoka kijelentette, hogy egységei képesek elérni a környező arab országok fővárosait és az Öbölben lévő olajipari létesítményeket. A feszültség azóta fokozódik, miután az Egyesült Államok hadihajókat küldött az Öbölbe. Irán azonban az amerikai katonai lépéseket ,,pszichológiai hadviselésnek,, és ,,politikai játszmának,, tulajdonította.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑