Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2020. 05. 21.

Az iráni haditengerészet továbbra is elvégzi általános feladatait a Perzsa-öbölben

2020. 05. 21.

Az ISNA iráni hírügynökség szerdai bejelentése szerint az iráni haditengerészet továbbra is folytatja általános tevékenységét a Perzsa Öbölben, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok több figyelmeztetést is kiadott az iráni hadihajók számára.

Az iráni hírügynökség szerint meg nem nevezett katonai forrás szerint az iráni hadihajók továbbra is jelen lesznek Perzsa-öböl és az Ománi-öböl térségében.

Az amerikai figyelmeztetéseket az után adták ki miután Donald Trump amerikai elnök a múlt hónapban bejelentette, hogy rá fognak lőni azokra az iráni hajókra, melyek zavarják az amerikai hadihajókat. A figyelmeztetést a Behreinben állomásozó amerikai flotta parancsnoksága adta ki.

Az amerikai fenyegetések előzménye az volt, hogy a múlt hónapban 11 iráni hajó vett körbe egy, illegálisan az iráni vizekre tévedt amerikai hadihajót. Az iráni parti őrség azonban csupán a feladatát látta el és figyelmeztette az iráni vizekre tévedt amerikai hajót. Ezt az amerikaiak azonban ,,veszélyes fenyegetésnek,, fogták fel.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑