Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2021. 09. 05.

Az iráni külügyminiszter szerint további üzemanyag szállítmányokat tudnak küldeni Libanonba

2021. 09. 05.

Gebran Bassil korábbi libanoni külügyminiszter gratulált Hoszein Amirabdollahnak iráni külügyminiszeri kinevezéséhez és egyben megköszönte Iránnak a Libanonba küldött üzemanyag szállítmányokat.

Gebran Bassil továbbá bírálta azokat a libanoni politikusokat akik csupán nézik a libanoni néps szenvedését azért, hogy megfeleljenek az Egyesült Államok elvárásainak.

Bizonyos libanoni politikai körök számára ugyanis az amerikai kormánynak való megfelelés az elsődleges és érinthetetlennek tartják az Egyesült Államok által Libanon ellen bevezetett nevetséges szankciókat. Az ő számukra egyáltalán nem fontos a libanoni üzemanyag válság, a gyógyszerek hiányának megoldása.

Hossein Amirabdollahian iráni külügyminiszter Gebran Bassil számára és Michele Aoun libanoni elnök számára is elmondta, hogy Irán továbbra is tud üzemanyagot biztosítani a válságban lévő közel-keleti ország számára.

Az utóbbi napokban ugyanis több iráni üzemanyag szállító hajó is elérte a szíriai partokat, ahonnan gázolajat és benzin szállítanak Libanonba ahol az amerikai szankciók miatt komoly üzemanyaghiány alakult ki.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Mayadeen)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑