Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2018. 11. 23.

Az iráni titkosszolgálat lehallgatja a keresztényeket

2018. 11. 23.

Az Internation Calhristian Concern közel-keleti munkatársai jelentették, hogy Iránban a múlt héten két kereszténynek megtért férfi találkozását akadályozták meg iráni titkosszolgák. Valószínűsíthető, hogy a telefonjaik lehallgatásával szereztek tudomást a találkozóról.

A két karadzsi férfi (Karadzs egy Teherántól észak-nyugatra található másfél milliós nagyváros) a kelet-iráni Mesedben tervezett találkozni. Behnam Ersali már a városban volt, mikor a titkosszolgálat ügynökei letartóztatták. Behnam egyik barátjánál volt éppen, mikor a hat ügynök berontott a házba. Míg barátját egy pár órányi fogva tartás után elengedték, Behnam helyzete továbbra is ismeretlen. Megtérése köztudott volt, mivel nem rég bocsájtották el munkahelyéről keresztény hite miatt.

Davood Rasoolit, a másik megtért férfit még azelőtt letartóztatták, hogy Karadzsot elhagyta volna. Otthonát átkutatták, és egy pár könyvét lefoglalták. Úgy hírlik, Davoodot magánzárkában tartják fogva és a Rajai Shahr Börtönben vallatásnak vetik alá.

Irán iszlám rezsimét a társadalom nagy nyomás alá helyezi, melyre válaszul az állam az emberekre erőlteti az iszlám vallást. Ennek következtében a keresztények nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Hitük kitudódásáért a zaklatás, diszkrimináció, fogságba vetés, vallatás, kínzás és túlzó börtön-ítéletek mindennapos következménynek számítanak.

S4C.news – Varga Gergő Zoltán, Forrás és kép: ICC

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑