Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 06. 20.

Az ISIS „fővárosától” már  csak egy település választja el a kormányerőket

2016. 06. 20.

Tíz kilométerre vannak a kormányerők az Iszlám Állam (IÁ) de facto szíriai fellegvára, Rakka ellen irányuló offenzíva tekintetében stratégiailag is fontos létesítménytől.

Előrenyomult a Szíriai Arab Hadsereg vasárnap a szimbolikus jelentőséggel bíró Tabka légitámaszpont körzetében, mintegy tíz kilométerre vannak a kormányerők az Iszlám Állam (IÁ) de facto szíriai fellegvára, Rakka ellen irányuló offenzíva tekintetében stratégiailag is fontos létesítménytől.

A Rakkától 45 kilométerre fekvő Tabka légitámaszpont volt a kormányerők utolsó állása Rakka tartományban, míg a 2014 augusztusában a dzsihadisták le nem rohanták.

A fogságba ejtett, mintegy százhatvan szíriai katonát levetkőztették, a sivatagba hajtották, és lemészárolták a szélsőségesek. Az öldöklésről felvételeket is készítettek, amiket a közzétettek a világhálón.

A légitámaszpont elfoglalásával emellett nagy mennyiségű lőszer és különböző fegyverek kerültek az IÁ kezére.

Beszámolók szerint a Szíriai Arab Hadsereg vasárnap elfoglalta a légitámaszponthoz közeli Tavra olajmezőt, a Rakkát csendben lemészárolják (Raqqa is being slaughtered silently) nevű, a dzsihadista területekről híreket kiszivárogtató aktivistacsoport szerint az offenzívát Tabka város bombázása kísérte.

Az Iszlám Állam szokásos módon a civil lakosságot fogságban tarja és élő pajzsként használja fel őket. A civil szervezet szerint a várost támadó repülőgépek bombázásai miatt legalább tíz civil életét vesztette.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑