Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 07. 30.

Az ISIS kettészakadt két arcvonal között Palmyrában

2015. 07. 30.

Az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) megrohamozta és elfoglalta Palmüra ősi városát több mint két hónappal ezelőtt egy viszonylag nagy létszámú erővel, amely 1800-nál több ellenséges fegyverest számlált; azonban azóta más arcvonalakra csoportosították át fegyvereseiket, megkönnyítve ezzel, hogy a Szíriai Fegyveres Erők egy ellentámadást indítsanak Homsz tartomány keleti részein.

Az ISIS túlságosan szétszórta fegyvereseit Szíria szerte, ezt a Szíriai Arab Hadsereg kihasználta Palmyrában és visszafoglalt több mint 150 négyzetkilométernyi területet, amely Dzsabal Al-Hajrtól nyugatra és a Palmyra ókori bányáitól keletre terjed.

Jelenleg a Szíriai Arab Hadsereg 18. Páncélos Hadosztály 67. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi erőkkel (NDF) és a Hezbollah-val visszafoglalta a palmürai Autósiskola körzetét és Palmüra várát (Qalat Tadmur) a terrorista szervezettel vívott heves harcok után Palmüra nyugati részén.

A palmürai Autósiskola és a vár elfoglalása után a Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah előrnyomultak a város nyugati negyedeiig, kevesebb mint 3 kilométert hagyva maguk között és a Kasszun-hegy között

Északra Palmyrától a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai együttműködve a Sivatagi Sólymok Dandárral (Liwa Szukkur Al-Szahra, különleges egység) tovább nyomulnak az ókori bányáktól délre; itt csak két kilométer van a Szíriai Arab Fegyveres Erők és Al-Amarijah között Palmüra északi részén.

Az ISIS fegyveresek megpróbáltak kitörni az ostromgyűrűből kedden; azonban a kísérletük sikertelennek bizonyult az Al-Bajarat olajfa-ligeteknél és az Autósiskola körzetében.

Milyen hosszan lesz képes az ISIS terrorszervezet kitartani? Ez attól függ, hogy képesek lesznek-e még személyi és technikai utánpótlást küldeni erre a sivatagi arcvonalra.

How operations look like in Palmyra City, coming from the western side, after securing number of locations; SAA rangers are deployed along side brigades from the 11th, and 18th Armored Divisions, the 18th being the spearhead in this operation. Syrian Army units secured the territories surrounding the city, and the mountains to the Southwest of the city; now they are 3km away from the ancient town, and hundreds of meters away from what is known as the triangle of Palmyra inside the city.ISIS terrorists fled their positions and are retreating outside the city while SAA units advance.Video distributed by the Military Media division of the Syrian Arab Armed Forces Political CommandPalmyra, July 26, 2015Syrian Arab Army

Posted by Syrian Arab Army on 2015. július 26.

.

A Szíriai Légierő csapásokat mért az ISIS terroristákra a Kwejersz légi támaszpont körül a Tigris Alakulatok offenzívája elején

Kedd reggel a Szíriai Arab Légierő többször csapásokat mért a Kwejersz Katonai Repülő Bázis közelében Aleppo tartományban a megszálló ISIS terroristákra, likvidálva az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” több fegyveresét, közöttük egy csecsen származású harctéri parancsnokot, aki a katonáink “Abu Umar Al-Shishani” néven azonosítottak.

Egy Al-Szafirában állomásozó forrásunk szerint a Szíriai Légierő összesen 44 légi támadást hajtott végre kedden; ez nagy valószínűséggel előkészítette a Tigris Alakulatok várt offenzíváját, ami az elkövetkező napokban várható.

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai szombaton megérkeztek Al-Szafira városba miután egy rövid bevetésen vettek részt az Al-Shaer-hegységben Homsz tartomány keleti részein.

A Tigris Alakulatok megbízása arra szól, hogy szüntesség meg az ISIS terrorszervezet brutális ostromgyűrűjét a Kwejersz Katonai Repülő Bázis körül, ahol majdem négyszáz katona állja már két éve a folymatos blokádot.

Tegnap jelentések láttak napvilágot arról, hogy az ISIS ellenes koalíció vagy a török légierő gépei légi támadást hajtottak végre az al-szafirai Tudományos Kutató Központ ellen. Nem ez volt a helyzet, az Al-Masdar hírújsághoz közeli katonai forrás megerősítette, hogy robbanás történt amit egy tüzérségi lövedék okozott. A lövedéket az ISIS terroristák lőtték ki állásaikból a Dzsabbul-tó környékéről.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg ( almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑