Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 09. 01.

Az ISIS terrorszervezet mindent egy lapra tesz fel Dél-Rakkaban (videó)

2017. 09. 01.

Augusztus 30-án az ISIS terrorszervezet propaganda csatornája, az “Amak” azt állította, hogy militánsai megöltek két orosz katonaszemélyt Akairbat város közelében, Hama tartomány keleti részén. Az “Amak” azt állította, hogy a két orosz katona és több szíriai katona akkor halt meg, amikor az ISIS visszaverte az Akairbat elleni támadásukat.

Azonban az “Amak” által közzé tett képekből nem lehet arra következtetni, hogy az Orosz Fegyveres Erők tagjainak holttesteit mutatják. A két katona lehet akár a szíriai kormányerőket segítő biztonsági magáncég, vagy valamelyik paramilitáris egység tagja.

Eközben a Szíriai Arab Hadsereg 5. Támadó Hadtestének ISIS Vadászok egysége felszabadította Al-Mushajrifah települést és két kilométeren belül foglalt állásokat Akairbat délkeleti bejáratától.

Ettől függetlenül a szíriai kormánycsapatok szintén ellenőrzésük alá vonták Mukaimen Dzsanubi falut, Tajbah közelében.

Az ISIS terrorszervezet további erősítést küldött Dél-Rakkaba annak érdekében, hogy újra kezdje a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai és a szíriai kormány oldalán harcoló szunni törzsi erők elleni offenzívát a térségben.

Még mindig összecsapások folynak Ghanim Al-Ali falu körzetében és a szíriai kormányerők és az ISIS terrorszervezet is azt állítja, hogy átvette a kezdeményezést a csatában. Azonban úgy tűnik, hogy az ISIS terrorista entitás képtelen lesz arra, hogy elegendő erőt fejtsen ki a Szíriai Arab Hadsereg további előretörésének megállítására Közép-Szíriában

A Szíriai Arab Hadsereg tovább nyomult előre a Palmyra-Deir Ezzor országúton és visszafoglalta Harbiszha térségét a megszálló vahhabita terroristáktól Al-Szukhanahtól keletre. Az előrenyomulást az ISIS terrorszervezet állásaira mért intenzív szíriai és orosz légi csapások segítik Közép-Szíriában.

Szíriai és orosz vadászgépek bombázták Akszh, Um Mail, Abu Dzsubilat, Al-Kasztal Al Shamali. Al-Kasztal Al-Wasztani és Al-Kasztal Al-Dzsanubi településeket Hama tartomány keleti részén, valamint Sariaat Dzsunidot, az Al-Kriah-dombot és Al-Mukbat térségét Deir Ezzor városa körül.

Az Orosz Katonai Rendészet az észak-szíriai Shehba és Afrin városokba települt annak érdekében, hogy katonai megfigyelő pontokat létesítsen és további biztonságot nyújtson a térségben, közölték a szíriai Kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) képviselői.

Az Orosz Katonai Rendészet alegységeinek további telepítése a kurd YPG által ellenőrzött észak-szíriai körzetekben azt mutatja, hogy növekedik a térségbeli orosz befolyás. Miközben az észak-szíriai kurd milíciák (az egyéb ISIS és Al-Kaida, valamint törökellenes militáns csoportokkal együtt nevezik őket “Szíriai Demokratikus Erőknek”/SDF-nek) továbbra is az USA vezette koalíció közvetlen befolyása alatt vannak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑