Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 08. 10.

Az ISIS terrorszervezet nagy támadása érte a Szíriai Arab Hadsereg állásait Humajmah közelében (Képgaléria)

2017. 08. 10.

Szerdán a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei visszaverték az ISIS terrorszervezet nagy támadását Humajmah falu közelében, Homsz tartomány keleti peremén. Elesett a szíriai hadsereg egy hadszíntéri parancsnoka (Fotókkal és videó felvétellel).

2017.08.09. napi beszámoló

A libanoni ellenállás, a Hezbollah szíriai médiaszolgálata szerint az ellenséges rohamot az ISIS öngyilkos merénylőinek számos csoportja kezdte, 5 darab gépjárműre telepített robbanószerkezet (VBIED) felhasználásával. Azonban a Szíriai Arab Hadsereg visszaverte a támadást és nagy számú ISIS terroristával végzett. A továbbiakban a Szíriai Arab Hadsereg 11 darab ellenséges gépjárművet zsákmányolt, amelyekből 3 darab fel volt fegyverezve, valamint számos más ellenséges gépjárművet megsemmisített.

A maguk részéről az ISIS terrorszervezet képviselői azt állítják, hogy három irányból támadták meg a Szíriai Arab Hadsereg állásait Humajmah falu közelében és három ellenőrző pontot rohantak le. Az ISIS terroristák állítása szerint hét szíriai katonát öltek meg a támadásban.

A továbbiakban az ISIS terroristák (az “Amaqnak” nevezett propaganda felületen) azt állítják, hogy lefejeztek egy fogságba esett szíriai katonát

Az ISIS megpróbálja megállítani a Szíriai Arab Hadsereg előrenyomulását a stratégiai fontosságú T2 szivattyúállomás felé a szíriai-iraki határ közelében. (Az átmenetileg visszafoglalt T2 állomásról a Szíriai Arab Hadsereg előretolt alegységei néhány napja visszavonulásra kényszerültek). Az állomás csak 65 kilométerre fekszik Al-Bukamal várostól, amely az ISIS terrorista entitás utolsó fontos ellátási pontja Irak és Szíria között.

A szíriai kormánycsapatok az ISIS terrorszervezet legalább 80 tagjával végeztek Humajmah közelében.

A Humajmah térségében, a T2 szivattyúállomás közelében Homsz tartományban készült felvételek az összecsapásokat mutatják be.

Az ISIS terrorszervezet nagy támadást indított a szíriai kormánycsapatok ellen a térségben, azonban kudarcot vallott és nem érte el célját, valamint nagy számú fegyveresét és gépjárművét vesztette el az összecsapásokban.

Szíriai kormánypárti források szerint az ISIS terrorszervezet legalább 80 tagját vesztette el a harcokban. A Szíriai Arab Hadsereg ezenkívül a terroristák 11 darab gépjárművét szerezte meg zsákmányként.

Szíria földje a megszálló terroristák temetője.

Ghaszan Junisz vezérőrnagy úr, a Szíriai Arab Hadsereg egyik hadszíntéri parancsnoka a kelet-homszi frontvonalon, tegnap a T2 szivattyúállomás közelében vívott harcokban hősi halált halt.

Vezérőrnagy Úr minden csatában a frontvonalból vezette az alárendelt állományát. Példakép volt minden tiszt számára.

Nyugodjon Békében Vezérőrnagy Úr!

Az ISIS terrorszervezet elleni háborút a szíriai parancsnokok nem légkondicionált földalatti műveleti központokból vezetik Katarból, hanem a csapataiknál, nem úgy mint az “ISIS-ellenes koalíció” parancsnokai (aliasz “Operation Inherent Resolve”), akik már nem egyszer adtak utasítást az ISIS terrorszervezet elleni szárazföldi háborút ténylegesen megvívó szíriai és iraki reguláris csapatok és szövetségeseik elleni orvtámadásokra.

.

Forrás: SouthFront.org

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑