Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2015. 05. 05.

Az ISIS Ukrajnát használja az EU-ba való bejutáshoz

2015. 05. 05.

“Nyugaton jellemzően azt mutatják, hogy a háború Ukrajnában egyszerűen az oroszok által támogatott szeparatisták és az ukrán kormány között zajlik. De az igazság ennél sokkal bonyolultabb, különösen az Ukrajna oldalán harcoló önkéntes zászlóaljak tekintetében” Marcin Mamon szerint. A lengyel filmrendező beszélt az úgynevezett Iszlám Állam (Szíriában: ISIS / Irakban a Levantei terroristákkal: ISIL/ Al-Dawlah Al-Islamiyah fe Al -Iraq wa Al-Sham: DAISH / DAESH) harcosairól, akik között olyan csecsen szeparatisták is vannak, amelyek Ukrajnába mentek harcolni Kijev oldalán, és virágzik köztük az ember-, illetve fegyverkereskedelem.

A konfliktusok Ukrajnában, Szíriában, Irakban, Líbiában és Jemenben minden fronton egy többdimenziós háborút takarnak az Egyesült Államok és szövetségesei részéről. Ennek a többdimenziós háborúnak a célja, hogy bekerítsék Eurázsiát. Kína, Irán és Oroszország testesítik meg a fő célokat. Iránt akarják először, majd Oroszországot és végül Kínát, mint az utolsó állomást az “eurázsiai antantnak”. Nem véletlen, hogy a konfliktusok Ukrajnában, Szíriában, Irakban, Líbiában és Jemenben az iráni és az oroszországi határ közelében dúlnak, mert Teherán és Moszkva a középtávú célpontjai Washingtonnak.

Nem véletlen ezért az sem, hogy az egyik alapja a Kína és Oroszország közt fennálló szövetségnek, valamint a Sanghaji Együttműködési Szervezet fő tevékenységének a “három gonosz erő” elleni harc, ami a “terrorizmust, a szélsőségességet és a szeparatizmust” foglalja megában. A terrorista erők egyértelmű bevetése és mozgatása Ukrajnában azt bizonyítja, hogy az ukrán vezetés az ISIS oldalán áll a rasszisták és ultra-nacionalisták elvtársaiként, és egyben az amerikai kormány szövetségeseként.

Furcsa kapcsolatok: Szövetség az ISIS és az ukrán ultra-nacionalisták között?

Marcin Mamon lengyel dokumentumfilmes, aki számos dokumentumfilmet készített Csecsenföldön, nyíltan szimpatizál az Oroszországra ellenségként tekintő csecsen szeparatisták ügyével az Észak-Kaukázusban.

Mamon utazásai Afganisztánban és a kapcsolatai a csecsen szeparatista harcosokkal a lengyel filmrendező számára azt eredményezte, hogy kapcsolatba került az ISIS terroristákkal Szíriában és Törökországban, majd rajtuk keresztül feltárta azok ukrajnai érdekeltségeit.

“Én nem is tudom, hogy ezen a ponton kivel találkoztam. Csak Khalidnak ismertem, és azt tudtam, hogy ő a kapcsolatom Törökországban az Iszlám Állammal. Khalid mondta nekem, hogy az ő “testvérei” Ukrajnában voltak, és bízhatok bennük”, írja a találkozóról Mamon. Egy korábbi írásában Mamon kifejti, hogy ezek az úgynevezett “testvérek”, akik az ISIS és más állítólagos iszlám terrorista szervezetek tagjai, minden kontinensen jelen vannak, és szinte minden országban, és most már Ukrajnában is”. Azt is kifejti, hogy “Khalid, aki álnéven fut, az iszlám állam egy underground ágát vezeti Isztambulban. Szíriából jött, hogy segítse az árvízként, szerte a világból özönlő önkénteseket Törökországban, akik csatlakozni szeretnének a globális dzsihádista szerevethez. Továbbá be akart mutatni azt Ruslan “testvérnek”, aki muszlimokkal harcol Ukrajnában” –és akiről még a későbbiekben szó lesz.

Ukrán ultra-nacionalisták, mint például Muzychko is úgynevezett “testvérekké” váltak és befogadta őket a hálózat. Mamon kifejti, hogy a csecsen harcosok elfogadták őt és «annak ellenére, hogy soha nem tért át az iszlám vallásra» és «Muzyczko, valamint más ukrán önkéntesek csatlakoztak a csecsen harcosokhoz és részt vettek az első csecsen háborúban Oroszország ellen» ahol « a csecsen önkéntesek egyik ágának parancsoltak, az úgynevezett “Vikingnek”, amelyben a militáns vezér, Shamil Basayev is harcolt.”

Üzlet és leigázás: Kolomoisky és a dzsihádisták bérlése

“Látszólag az állam által szankcionált, de nem feltétlenül államilag ellenőrzött. Egy részüket az ukrán oligarchák támogatják, és a többit más magánszemélyek” jegyzi meg Mamon ezekről a külföldi harcosokról.

Az ISIS harcosok, a soraik közt a csecsen szeparatistákkal, nem úgy mentek Ukrajnába, hogy az ukrán népnek, vagy az ukrán muszlimoknak segítsenek, hanem a korrupt ukrán oligarchák és a proxy háborút folytató kormány zsoldosaiként, amelynek ügyfele az Egyesült Államok, ami a neoliberális gazdasági kifosztásában és az ukrajnai erőszakban érdekelt. Ezek a külföldi zsoldosok, vagy ahogy ők nevezik magukat, “testvérek” olyan oligarchák érdekeit szolgáló magántulajdonban lévő milíciákhoz csatlakoztak, mint a milliárdos Ihor / Igor Kolomoisky (cionista) és csapatai.

Mamon feltárta Kolomoisky kapcsolatát az ISIS  terrorista szervezetekkel is. Mamon kifejti, hogy “Kolomoisky segített létrehozni az első önkéntes zászlóaljakat – a Dnipro és Dnipro-1 csapatokat – egyenként körülbelül 500 emberrel. Több hónapig számos más zászlóaljat is támogatott anyagilag, beleértve az Azovi Aidar, a Donbass, és a Jobb Szektor zászlóaljakat.

” Ezek voltak az első magánhadseregek az EuroMaidan után Ukrajnában. Ez csak a kezdet volt. Ezután az ukrán oligarcha “felkérte a csecseneket abban a reményben, hogy azok védjék a vállalkozásait és a gyárait, ha szükséges.” 

Mamon riportja szerint Kelet-Ukrajnában megfigyelhető a dzsihádisták jelenléte néhány privát zászlóaljnál. Elmondása szerint három önkéntes zászlóalj jelentős számú muzulmán harcossal működik Ukrajnában:

1.  Dzhokhar Dudayev zászlóalj, amely Donbass egész konfliktus sújtotta övezetben működik.

2.  A Sheikh Mansour zászlóalj, amelynek a bázisa Mariupol térsége és a szétesett Dudayev zászlóalj.

3. A Krími zászlóalj, amelynek bázisaként Krematorsk szolgál.  A krími tatár harcosoknak található ott egy csoportja, ami egy cég (sotnya / sotnia) részeként tevékenykedik Mamon szerint.

Akik egy egyszerű narratívát keresnek a mai háborúkra a Közel-Keleten, vagy Kelet-Ukrajnában, azok számára a Dzhokhar Dudayev zászlóalj nem az, mi esetében ezt megtalálhatják, magyarázta Mamon. Ezután beszámol, hogy az Dzhokhar Dudayev zászlóalj “nem szigorúan muszlim, bár számos olyan muzulmán volt a tagjaik között a volt  szovjet köztársaságokból, beleértve a csecseneket is, akik az iszlám állam  ISIS oldalán harcoltak Szíriában. ” Mamon elmeséli, hogy a Dudayev zászlóalj megfigyelt harcosainak mintegy a fele volt csak ukrán, többnyire Cserkaszi városból, míg a többi “Csecsenföldről, és Kabardino-Balkaria észak-kaukázusi köztársaságból jött. Voltak krími tatárok, azeriek és egy grúz Batumiból. ” Mind egyesültek a harcban „a közös ellenség ellen”, teszi hozzá, ami azt jelenti, hogy mind egyesültek a harcban Oroszország ellen.

Ukrajna egy játszótér az ISIS szervezett bűnözésének rendszerében

Khalid, aki ma az egyik legfontosabb vezetője az Iszlám Államnak – ISIS , valamint Munayev csecsen szeparatista, aki parancsnokként szolgál Ukrajnában, jól ismerik egymást, hiszen évekig harcoltak együtt Csecsenföldön” magyarázta Marcin Mamon a kapcsolatokat a csecsen szeparatisták és az ISIS között.

Amikor a Kijev ellenes erők Kelet-Ukrajnában, vagy Novorossia térségében leállították a belépő Kolomoisky üzleti bázisának és a hűbérbirtok működését Dnyipropetrovszk-ban, az ukrán oligarcha “hirtelen elvesztette érdeklődését, és leállította az önkéntes zászlóalj finanszírozását. A Jobb Szektor zászlóalj válaszul elkobozta a vagyonát, de Munayev, a csecsen szerparatista parancsnok ezt nem tehette meg. Ő egy külföldi volt, és félt attól, hogy az ukrán hatóságok úgy fogják kezelni a zászlóaljat, mint egy illegális fegyveres csoport, majd feloszlatják azt. Munayev keserű volt, de nem merte nyíltan vádolni a hatóságokat Kijevben. ”

Ez az a pont, amikor kialakult a káosz és a szervezett bűnözés nyilvánvalóvá vált. Ukrajnában otthonokat fosztogattak és szexuális rabszolgákat adnak el Irakba, Szíriába és Líbiába, továbbá védelmi pénzeket követeltek, és bekapcsolódtak a helyi bűnözésbe.

Szíria, Koszovó, vagy Ukrajna. Ezek az országok csak játszóterek a „káosz ügynökeinek”. “Ukrajnában üzletet csinálhatsz illegális módon. Könnyen pénzt tudsz keresni, mert a „testvérek” a Kaukázusban, Szíriában és Afganisztánban harcolnak. És te “legálisan” megszerezheted a nyilvántartott fegyvereket az oroszbarát erők elleni harchoz, majd exportálhatsz a korrupt ukrán vámtisztek megvesztegetésével”, magyarázza Mamon.

Amikor Mamon arról ír, hogy találkozott a csecsen szeparatista parancsnokkal, Khalid “testvérével”, Isa Munayev-vel 2014-ben, beszámol, hogy Munayev nem harcolt Donbass frontvonalain. A milícia vezetője “az erők kiképzésével és a pénz, valamint a fegyverek megszervezésével volt elfoglalva Kijevből.” Bár nem kizárólagosan minősül bűnszövetkezetnek a “pénz szervezése”, önmagában immorális, és az iszlám tiltása mellett bűncselekménynek minősül.

Mamon elmagyarázza, hogy Ruslan -akiről a fentiekben szó esett Khalid kapcsolataként-, és Isa Munayev egyik embere, miként ment Nyugat-Ukrajnába és tűnt el néhány hétig Rivne-ben. “Amikor visszatért, csalódott volt; mert nem sikerült meggyőznie a helyi maffiát, hogy együttműködjenek ” magyarázza Ruslan a küldetésének részleteit.  “De most, más érvei vannak ahhoz, hogy meggyőzze őket. Az embereit feltartóztatják a bányáknál, és nem engednek be senkit az erdőbe. Vagy a helyi gengszterek megosztják a nyereséget, vagy senki nem kap pénzt”, tette hozzá.

Sőt, Ruslan felállított egy “közvetlen reakciócsoportot” Kijevben a “tartozások behajtására vagy a versenytől való elriasztásra”. Semmi kétség, hogy ez az új ág a vonalak mögött fog működni, ahol nincs háború, de van pénz. És addig működik majd, ameddig csak lehetősége lesz a pénzszerzésre. Ha kell, a csoport önkéntesei vigyáznak a bányákra Rivne-ben, vagy illegális kaszinókon keresztül “szerzik meg” a pénzt, amelyekből több száz működik Kijevben.

Eltekintve attól, hogy pénzt szed a “közvetlen reakciócsoport”, amelyet Isa Munayev hozott létre, azért is fel fognak lépni, ha a kijevi hatóságok részéről, vagy bárhonnan megpróbálják akadályozni az úgynevezett “testvérek” tevékenységét. “A reakciócsoport egyfajta háttérben tevékenykedő egység, amely arra vigyáz, hogy nehogy ha valaki megpróbálja lejáratni a Dudayev zászlóaljat” Mamon szerint.

Ukrajnában ezek az ügynökök a káoszt alapműveletként és pénzszerzésre használják, és ez fenyegetést jelent Európa, a poszt-szovjet térség, és az egész világ biztonságára nézve. Bár közvetlenül nem mondható az, Marcin Mamon tiszta képet fest arról, hogy pontosan mi történik, de viszonylag jól látható.

“Ukrajna jelenleg egyre fontosabb pont a „testvéreknek”– mondta Ruslan. Ukrajnában egy új identitást és útlevelet lehet kapni. 15.000 dollárért egy harcos új nevet és jogi dokumentumokat kaphat, amelyek igazolják az ukrán állampolgárságot. Ukrajna nem tagja az Európai Uniónak, de könnyű utat jelent a nyugatra történő bevándorlásnak. Az ukránoknak nem jelent nehézséget a vízum megszerzése a szomszédos Lengyelországba, ahol építkezéseken és éttermekben dolgoznak, kitöltve az űrt, amelyet az több millió lengyel okoz, akik elhagyták az országot munkát keresve az Egyesült Királyságban és Németországban.

 
Ukrajna az ugródeszka Kaukázus felfegyverzéséhez

Míg az Egyesült Államok Szíriát és Irakot használja ugródeszkaként Irán ellen, addig a Déli Szövetségi Körzetet és az Észak-Kaukázusi Szövetségi Körzetet arra használja, hogy ugródeszkát jelentsen az Orosz Föderáció területére történő beszivárgásához. Szíriát és Irakot is arra használják, mint most Ukrajnát, ami a modern hódítás egy lépcsőfoka Oroszország ostromához.

Az egyik célja annak, hogy külföldi harcosokat segítsék az ultra-nacionalisták Ukrajnában az, hogy Ukrajnát bázisként használhassák egy új front megnyitásához a Kaukázusban.”’A célunk itt az, hogy fegyvereket küldjünk a Kaukázusba’, mondta Ruslan, a „testvér”, aki először Kijevben találkozott velem és mindezt habozás nélkül elismerte” írta Mamon .

Munayev is elismeri ezt Marcin Mamon számára, mondván, hogy “reméli, a fegyverek, amiket Ukrajnában kapott, a végén a Kaukázusban a fegyveresek kezébe kerülnek.”

Ha sikeresek voltunk Ukrajnában, akkor sikeresek lehetünk a Csecsenföldön is”. mondta Munayev

A Dzhokhar Dudayev zászlóalj, a Sheikh Mansour Zászlóalj, valamint az ISIS  “háborúja az ukrajnai Donbass régióban csak egy következő lépés az Oroszország elleni harcban”. [22] A végső céljuk a kalifátus létrehozása a Közel-Keleten, vagy egyszerűen csak a Kaukázus megszabadítása orosz befolyástól. A „testvérek” egyesülnek és nem a nemzetállamok, hanem a közösségi érzés, és az egymás iránt érzett szolidaritás, magyarázza Mamon.

Oroszország és szövetségesei nem önmagukban lesznek fenyegetve. Ha az Európai Unió úgy véli, hogy védett lehet, az baj. Líbiához hasonlóan egy dzsinnt már kiengedtek a palackból a fegyverek térhódításával Ukrajnában. Hosszú távon ez hatással lesz az Európa és Eurázsia biztonságára nézve. Csakúgy, mint ahogyan fegyverekkel árasztotta el a NATO Líbiát, és ezek a fegyverek kikerültek a líbiai katonai bázisokról utat találva maguknak Nigerbe, Nigériába, Maliba, Libanonba, Szíriába és Irakba, úgy Ukrajnából is kikerülnek, és más helyeken bukkannak majd fel, különösen Európában és a posztszovjet térségben.

Marcin Mamon beszámol egy beszélgetésről egy volt parancsnokkal, aki nemrég érkezett Szíriából: “’Nem számít, hogy az ukrán hatóságok segítenek nekünk, vagy nem’, mondta nekem a tatár zászlóalj parancsnoka.” emlékszik vissza a beszélgetésre Mamon. Most, hogy a milíciáknak fegyvere van, az ukrán kormány parancsnoka, aki Szíriából érkezett, soha nem fog lemondani róla – mondta Mamon, miközben elmagyarázta, hogy a Szíriából érkezett parancsnok feladata az volt, hogy a Krímben felkelést szítsanak Oroszország ellen.

Nem meglepő, hogy 2015 áprilisában a Kreml kijelentette, hogy Amerika fel akarta darabolni Oroszországot a terrorizmus támogatásával és szeparatista felkelést akart elérni az Észak-Kaukázusban. “A biztonsági szolgálatok rögzítették a közvetlen kapcsolat az észak-kaukázusi harcosok és az amerikai hírszerzés képviselői közt Azerbajdzsánban” mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a “Krím: Út haza” című dokumentumfilmben, melyet a Rossiya-1 csatorna adott le.

Putyin nyilvánosságra hozta az amerikai elnökről, George W. Bush-ról, hogy az USA támogatja a hazája (Oroszország – a ford.) destabilizálását, Bush ígéretet tett a folyamat megállítására, de Oroszország egy rendkívüli és teljesen képmutató levelet kapott Amerikától, hogy Washington nem tehetett mást, és ha így tetszik, akár a szeparatistákat és terroristákat is szponzorálhatja Oroszország ellen.

Ezek az amerikai törekvések egyértelműen sablonszerűek és részei egy folytonosságnak. Koszovóban Washington ugyanezt tette a szerbek ellen. Szisztán-Beludzsisztánban ugyanígy járt el az irániak ellen. Tibetben és Xinjiang ugyanezt tette Kína ellen. Most Ukrajnában teszi ugyanezt.

Washington azon törekvésein keresztül, hogy a felügyelete alá tudja vonni Eurázsiát, egy szentségtelen szövetséget teremtett, ahol az ukrán ultra-nacionalisták, mint Oleksandr Muzychko, és a többi “testvéreiknek” tartják az ISIS terrorista szervezeteket, valamint az Izrael által Szíria ellen működtetett Jabhat Al-Nusra terrorista csoportot.

Félreértés ne essék, a neonácik: Washington, a Wall Street, a NATO, az Al-Kaida, Izrael és az arab diktatúrák, valamint az ISIS.

Orientalista.hu – Tia  (persianews, strategic-culture.org)

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑