Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 10. 23.

Az Iszlám Állam átadta a kurdoknak Szíria legnagyobb olajmezőjét

2017. 10. 23.

Törzsi fegyveresek dezertáltak az ISIS terrorszervezetből és átadják az Al-Omar olajmezőt az USA támogatta kurd vezetésű milíciáknak.

Az ISIS terrorszervethez tartozó törzsi fegyveresek álltak át az USA támogatta “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) milíciáihoz az Al-Omar olajmezőn Deir Ezzor tartományban, közölte ma délután egy szíriai katonai forrás Damaszkuszban az Al-Masdar News hírújsággal.

A forrás szerint az SDF milíciák nem érték el az Al-Omar olajmezőt, azonban bejelentették a kiemelt fontosságú szénhidrogén lelőhely elfoglalását, miután az ISIS terrorista entitás zászlója alatt harcoló törzsi fegyveresek beálltak a kurd többségű “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) “Arab Felszabadító Tanács” nevű milíciájába.

Ez a fejlemény a továbbiakban kényes helyzetbe hozza a Szíriai Arab Hadsereget, miközben az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország megállapodott egymással, hogy elkerülik a fegyveres erőik közötti összecsapásokat a szíriai Deir Ezzor tartomány területén.

Eközben nem tisztázott, hogy a Szíriai Arab Hadsereg meg fogja-e támadni a létesítményt vagy nem, mielőtt az USA támogatását élvező milíciák elérik azt, a vezetésük dühös lenne ezen lépés miatt, mert megfosztaná őket a nagy kiterjedésű olajmezőből nyerhető jövőbeli haszontól.

Megjegyzés: Mióta megalakult az SDF és visszaszorul az ISIS/Daesh és az Al-Kaida, egyre több szélsőséges dzsihádista frakció cseréli le zászlóját a kurd vezetésű koalíció citromsárga lobogójára. Ez persze nem jelenti, hogy a gyereklefejező vahhabitákból “demokratikus” meggyőződésű szabadságharcosok lesznek, sohasem voltak azok. Akkor sem, amikor az “FSA” szabadságharcosokból az Al-Kaida és a Daesh “szent harcosai” lettek.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑