Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2017. 05. 19.

Az Iszlám Állam helyett a szír kormányerőket támadja a nemzetközi koalíció vadászgépei

2017. 05. 19.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők soraiba tartozó egyik vegyes paramilitáris egységet találat érte az úgynevezett “USA vezette koalíció” légi támadása során, miközben a szíriai sivatagban haladt.

A szövetséges paramilitáris egységek elleni agresszió a Szíriai Arab Fegyveres Erők elleni agressziónak minősül.

A szíriai és a szövetséges paramilitáris erőket megtámadó vadászgépek jordánok voltak.

A Szíriai Légvédelem által azonosított repülőgépek az USA vezette koalíció azonosító jeleit sugározták, és a gépek pilótái közötti rádióforgalmazás angol nyelvű volt, hogy csökkentsék a gyanúját a szíriai szárazföldi csapatok elleni támadásnak.

Amikor a repülőgépek szokatlanul változtattak irányt a szárazföldi csapataink helyes védelmi manőverekbe kezdtek.

A repülőgépek légi csapást mértek a menetoszlopra, miközben hat katona hősi halált halt és kevés technikai eszköz rongálódott meg.

A csapataink légvédelmi gépágyúkat használtak és tüzet nyitottak, a repülőgépek félbeszakították a támadást és visszatértek a jordániai légtérbe. Az idegen agresszió helyszíne 40 kilométerre volt Al-Tanftól és 10 kilométerre a Szíriai Arab Hadsereg térségbeli fő erőitől.

Függetlenül a megtámadott egység fajtától, amelyet agresszió ért, a Szíriai Arab Köztársaság zászlaja alatt haladt, katonái a Szíriai Arab Fegyveres Erők soraiban harcolnak; ezért az agresszió a Szíriai Arab Fegyveres Erők elleni agresszió.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:
Back to Top ↑