Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Haditudósítás

2018. 08. 27.

Az Iszlám Állam megtámadta az USA által megszállt szíriai olajmezőket

2018. 08. 27.

Augusztus 22-én egy rögtönzött robbanószerkezet (IED) semmisítette meg az ún. “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) egy gépjárművét Al-Hawadzsi falu közelében, nyugatra az Omar olajmezőtől az Eufratész-folyó keleti partján. Az ISIS terrorista entitás “Amak” nevű propaganda felülete szerint az SDF négy milicistája meghalt a támadásban.

Ettől függetlenül egy motorkerékpáros öngyilkos merénylő rohant bele egy olajat szállító tartálykocsiba Dzsuma falu közelében, az Omar olajmezőtől keletre. Az “Amak” szerint az ISIS terroristák elfogták és kivégezték a tartálykocsi vezetőjét.

Válaszul a támadásokra az USA vezette koalíció katonai repülőgépei légi csapásokat hajtottak végre délre az Al-Omar olajmezőtől és állítólag végeztek az ISIS terrorszervezet számos tagjával, közöltélaz SDF milciáihoz közel álló források.

Augsztus 18-án az ISIS terrorszervezet húsznál több tagja megrohamozta az SDF milicisták állásait az Al-Omar olajmező közelében. Az összecsapásban az ISIS terrorszervezet hét tagja halt meg.

Augusztus 23-án a Szíriai Arab Hadsereg újabb erősítést küldött, közöttük harckocsikat és tüzérségi eszközöket a megszálló vahhabita militánsok ellen az Idleb tartományi frontvonalba. A szíriai 4. Páncélos Hadosztály állományába tartozó egyik forrás szerint a hadsereg korlátozott offenzívája a militánsok állásai ellen már augusztus végén megindulhat.

Eközben jelentések láttak napvilágot, hogy különböző militáns csoportok korábbi 500 tagja, amelyek békét kötöttek a damaszkuszi kormánnyal, részt fognak venni a Szíriai Arab Hadsereg készülődő Idleb tartományi hadjáratában. Helyi források szerint mindezek a volt militánsok (csak szíriai állampolgárok), jelenleg a Szíriai Arab Hadsereg 5. Támadó Hadtestének különböző egységeibe léptek be.

Mindezek a hírek már jókora botrányt okoztak a vahhabita terrorista csoportokat támogató médiaforrások között, amelyek az Aszad-kormány egyik megtévesztő akciójának tartják a helyzetet. A “South Front” katonapolitikai honlap szerkesztősége felhívja a figyelmet rá, a magukat feladó militánsok számára a kormánnyal történő kiegyezés egyik legfontosabb pontja, hogy teljesíteni kell kötelező sorkatonai szolgálatukat, ami minden szíriai férfi kötelezettsége!

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑