Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2021. 01. 01.

Az Iszlám Állam vállalta magára a Palmyra közelében történt támadást

2021. 01. 01.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet bejelentette, hogy csütörtökön ők hajtották végre a szíriai katonákat és civileket szállító busz elleni támadást Szíria keleti részén.

A terroristák internetes kommunikációját nyomon követő, SITE amerikai hírszerzési csoport jelentette helyi idő szerint csütörtökön, hogy az IÁ Aamak nevű “hírügynökségén” keresztül jelentkezett annak a támadásnak az elkövetőjeként, amelyet a kelet-szíriai Deir Ezzorban követtek el, és amelyben egy autóbusz több tucatnyi utasa életét vesztette.

A busz elleni támadásban 25 szíriai katona és nyolc civil vesztette életét. A támadás Palmyra és Deir Ezzor városok között történt.

A december 30-án délután 4 óra körül végrehajtott támadás az Iszlám Állam eddigi legsúlyosabb cselekménye volt az ország keleti felében. Eddig csupán néhány kisebb ilyen jellegű műveletet hajtottak végre a térségben.

Deir Ezzor kormányzóságban és Szíria középső területein ugyanis az orosz és a szíriai légierő jelentős műveleteket hajtott végre az terrorista csoportok ellen. Az utóbbi időben a terroristák ottani mozgástere beszűkült és jelentős veszteségeik voltak. Deir Ezzor, Homsz és Sweida kormányzóságok területén a szíriai hadsereg tüzérségi támadásokat is végrehajtott a terroristák állásai ellen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News, MTI)

 

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑