Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 08. 31.

Az Iszlám Államnak még körülbelül 3000 harcosa maradt Szíriában

2019. 08. 31.

Oroszország számításai szerint körülbelül még 3000 olyan harcos van Szíriában akik az Iszlám Állam terrorszervezet soraiban harcolnak. Ezt Oroszország helyettes ENSZ nagykövete Gennady Kuzmin jelentette ki kedden.

Kuzmin az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén azt nyilatkozta, hogy habár az Iszlám Állam nevű terror szervezet tagjainak számát körülbelül 3000 főre teszik, ennek ellenére még más terrorista csoportok is jelen vannak Szíriában, melyek még harc képesek, mint például Jabhat Al-Nusra (Nuszra Front).

Az Iszlám Állam még 2014-ben foglalt el jelentős területeket Irakban és Szíriában, ahol azután megalapították az ún. ,,Iszlám Kalifátus,, nevű államukat, melyet sajnos az Egyesült Államok és más nyugati országok a kezdetektől fogva támogattak. A szervezet azonban a világon máshol is hajtott végre különböző terror támadásokat.

2019 márciusára az iraki csapatok azonban szinte minden területet felszabadítottak, melyek korábban a terroristák megszállása alatt voltak. Az Iszlám Állam még ma is jelen van Szíriában és Irakban, azonban mostanra már csak elszórtan képes kisebb támadásokat végrehajtani.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑