Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2018. 12. 03.

Az izraeli állam egyházi földterületeket foglalt el a Szentföldön

2018. 12. 03.

A Jeruzsálemi Latin Patriárkátus közleményben jelentette be, hogy izraeli katonai erők egyházi tulajdonban lévő földterületeket sajátítottak ki, egyúttal jelezte, hogy megfelelő módon szeretne szembenézni a problémával, hogy megelőzze az utólagos károsodást.  – közölte a Vaticanews.

Egyházi területből izraeli katonai laktanya

A Jeruzsálemi Latin Patriárkátus tulajdonát képező 25 hektáros földterületet foglalt el az izraeli hadsereg és azt helyőrséggé alakította át – adja hírül a pátriárkátus közleményét a Fides missziós hírügynökség. Az érintett terület Tayasir és Bardala palesztin falvak mellett találhatók a Jordán folyó völgyének észak-keleti részén.

Palesztin társulatok a műveletet a nemzetközi jog megsértésének nevezték. Az elfoglalt földterület egy már korábban létező izraeli katonai tábor mellett húzódik, melyet a közelmúltban rendbehoztak és fallal vették körül.

A jeruzsálemi nagymufti is szót emelt a földrablás ellen

Muhammad Ahmad Husszein jeruzsálemi nagymufti is hivatalosan jelezte a latin patriárkátus földjeinek izraeli elkobzását, melyet olyan prédául ejtésnek nevezett, mely arra irányul, hogy növelje a palesztin területek elfoglalását az izraeliek által megszállt térségekben.

A jeruzsálemi nagymufti a világ politikai vezetőinek a segítségét kérte, hogy állítsák meg a „befejezett tények politikáját”, mely a Szentföldön nem veszi figyelembe az érvényben lévő nemzetközi megegyezéseket.

Vaticanews

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑