Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2019. 08. 13.

Az izraeli hadsereg rátámadt az Eid Al-Ahda ünnepre összegyűlt hívőkre az Al-Aqsa mecsetnél

2019. 08. 13.

A megszállt Kelet-Jeruzsálemben több tucat palesztin ünneplő megsebesült amikor az izraeli hadsereg rájuk támadt vasárnap. Az izraeli erők gumi bevonatú fém lövedékeket és hang gránátot vetettek be az összegyűlt hívők ellen.

A Palesztin Vörös Félhold jelentése szerint 14 sebesültet menekítettek ki az egyik jeruzsálemi kórházba. A legtöbb sérültet csont törés miatt vitték be a kórházba, amit az izraeli katonák okoztak a folyamatos ütlegelés során. A felrobbanó hang gránátok szilánkjai miatt szintén sokan megsérültek.

A vasárnap reggeli Eid Al-Adh ünnep miatt összegyűlt imádkozókra azonnal rátámadt az izraeli hadsereg. A hívők érkezésére már számítottak, hiszen ez az egyik legfontosabb iszlám ünnep. Az imára érkezőket már eleve könnygázzal fogadta a zsidó állam biztonsági erői.

Az Al-Aqsa mecset Qibali imatermében, mely a legnagyobb terem a mecsetben, lévőket pedig egyszerűen beszorították és bezárták az izraeli katonák. Az izraeli agresszió ellenére mégis 100 ezer hívő maradt ott és imádkozott az áldozati ünnep alkalmából.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Quds News Network)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑