Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2019. 07. 02.

Az izraeli hadsereg rendszeresen vet be civilek ellen fehér foszfort Gázában

2019. 07. 02.

Mint ahogyan már korábban is, a megszálló izraeli hadsereg a legutóbbi Gáza elleni agressziója során is vetett be fehér foszfor tölteteket a civil lakosok bombázása során. Az a megszálló erőket természetesen nem érdekli, hogy nemzetközi szerződések tiltják ennek a fegyvernek a használatát.

A fehér foszfort egy 155 mm-es tüzérségi lövedék segítségével juttatják célba a civilek által lakott területekre. Minden töltet 116 darab fehér foszfor töltetet tartalmaz, melyek a lövedék felrobbanása után 125 méteres körzetben szóródnak szét. A fehér foszfor azonban a robbanás után oxigénnel érintkezve égni kezd.

.

Az égési hőmérséklete pedig 816 Celsius fok, mely súlyos égési sérüléseket okoz, vagy pedig halálhoz vezet a célszemélyek esetében. Az égő fehér foszfort szinte lehetetlen eloltani, és éppen ezért az áldozatokról leégeti a bőrfelületet.

De ezt azonban a cionista rezsimmel együttműködő Nyugat nem tekinti háborús bűncselekménynek, sőt még támogatják is a ,,Közel-Kelet egyetlen demokráciájának,, megszálló hadseregét.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑