Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 01. 13.

Az Orléans-i szűz mai újra égetése Párizsban

2015. 01. 13.

Van még annál megalázóbb dolog Jeanne d’Arc francia szent és forradalmár számára, mint a mai megalázás? Van még egyáltalán ennél feketébb nap számára, mint a mai nap, mely során a világ összes gyilkosa, tolvaja és hazugság mestere összegyűlt a terrorizmus elleni harc álcájával?

Ha megszólalhatna ma Jeanne d’Arc, feléledne hamvaiból, az akit elevenen égettek el, vajon mit mondana? Biztos vagyok benne, hogy amit a szűz hamvai mondanának az az, hogy a tűz, amit ma a világ legnagyobb gyilkosai meggyújtottak a lelkében, az sokkal kegyetlenebbül és jobban lángol és éget, mint az eretnekség vádjának tüze,ami a testét égette több évszázaddal ezelőtt.

Talán az egész történelmet lerövidíti az a kép, amin 50 vezér látható Benjamin Netanyahu-val középen, az a kép, amin Hollandie úgy tűnik  inkább, mint Netanyahu vendége, aki csupán segíti a részvétfogadás küldetését. Ez a kép az egész történelmet lerövidíti, összegzi, az egész francia történelmet is. Hisz a gyilkosok folytatják a gyilkolászást. A test égetők és tűzgyújtók továbbra is gyakorolják a rituális gyilkosságokat, a népek felégetését. Régen az eretnekség vádjával, tegnap a demokrácia hiányának vádjával, ma meg a terrorizmus vádjával, miközben ők azok, akik holokausztokat végeznek, és ünnepelik az áldozatok halálát, majd mind ezek után megjátszák a gyász, a sírás meg a tragédia játékát.

A francia történelem ismétli önmagát. Jean Dearc-ot a franciák pénzért adták oda az angol ellenségeiknek, hogy eretnekség vádjával égessék el. Ma Franciaország az áldozatainak és fiainak a lelkét a gyilkosaiknak ajándékozza, és a legnagyobb terrorista gyülekezetnek a világon, a barlang tolvajoknak, és ember kereskedőknek. Oglo, Hamad, Netenyahu, Cameron, Holandie… ez a terrorizmusért felállított karnevál nem is hasonlít másra, csak Jean Dearc újbóli elégetésére! Az Orléans-i szűz elevenen elégetésére!

Korunk terroristáinak  találkozójában komédia és igaz tragédia is található. Franciaországnak és az egész emberiességnek megalázása. De mindannyiunknak van ebből egy tanúságtétel, mert a mai nap tanulsága az, hogy az összes gonosz, aki ma összegyűlt a párizsi demonstráción, azok mind szinte azok, akik magukat a híres szíriai nép barátainak állítják be! Ezek csak a gonoszságért gyűlnek össze, meg a gyújtogatásért a becsületesek, a tiszták és a “sabadaltak” hívők soraikban. Ugyan ezek azok, akik a szíriai nép barátainak is hívják magukat, ma a terrorizmus ellen című demonstráción gyűltek össze, csakhogy a legbelsejében az Iszlám meg a muszlimok a valódi címe…A mai tanulság az az, hogy a világ nem foglalkozik mással, csak az erősekkel, Franciaország áldozatai ugyan akkor estek el, amikor a libanoni Dzabal Muszen áldozatai is, de 50 államfő ment a francia áldozatokért siránkozni a hazugság és képmutatás Fesztiválján, miközben a szegény Dzabal Muszeni áldozatokat csak a szegények gyászolták. A Dzsabal Muszeni mártírok a szegények kávézóiban veszítették életüket Tripoliban egy terror robbantás során, miközben a francia áldozatok a Charlie Hebedo-ban vesztették életüket..

A különbség nem a távolságban rejlik Tripoli és Párizs között, hanem a távolságban egy felekezet mentes állam, és egy felekezetekkel teli állam között!! Vajon hány iraki, szíriai, libanoni, líbiai, jemeni áldozat vesztette életét az elmúlt évek során úgy, hogy csak és csupán a szegények gyászolták meg őket??? Ha minden 12 arab áldozat gyászára 50 államfőt helyeznénk, akkor körülbelül 100 millió elnök és király eljövetelére lenne szükség!

A harmadik tanulság az az, hogy az úgymond muszlim vezetők, Európában képtelenek a jelenlegi veszélyes szakasz vezetésére. Aki meghallgatná néhány muszlim szervezet vezetőjét pont Franciaországban ezeknek az eseményeknek a kapcsán, felfogja a dilemmát, amibe belekerültek a muszlim közösségek a kopott szűkös iszlám vezetőségek miatt, melyek vagy a szaúdiaknak hűségesek, vagy a muszlim testvériségnek. Olyanok, hogy egyetlen egyszer sem merik hangoztatni Izrael vétkeit az alkalom folytán, de minden interjújuk során mást sem tudnak csinálni, de még kérdés nélkül sem, mint hogy a szíriai rezsimet okolják, akitől szerintük a muszlimok szenvednek. Ezek azok, akik felfogják készíteni a gázkamrákat Európában az európai muszlimok számára, mert látásképtelen deviáns vezetők, akik csak a saját zsebeiket látják, és képtelenek felfogni a cionizmus veszélyét Nyugaton az Iszlám és muszlim ellenes lázításban. Nincs is semmiféle elképzelésük arról, hogy hogyan szálljanak szembe a bekövetkezendővel, hanem csak a dzsihadista terveket látják a síták és az alaviták ellen.

A mai demonstráció visszataszító és vérlázító minden mértékben. Megalázó minden mértékben. Szarkazmust és nevetséget keltő minden mértékben! És kiérdemli a megvetést minden mértékben! Ha maguk a Charlie Hebdo áldozatok is felélednének ma, hogy csupán egy mondatot és egy kívánságot osszanak meg velünk, az az lenne, hogy üldözzük el a gonosz lelkeket, és pofozzuk fel azokat az ördögöket, akik a holttesteik körül keringenek. Mert a halottak nagyon érzékenyek a gonosz lelkek iránt, és bántja is őket a gyilkosok és bűnözők szaga körülöttük. Főleg azoknak a gyilkosoknak a szaga, melyek áldozatainak a vére még mindig a foguk, a gallérjuk és a körmük alatt van. Főleg azoknak a gyilkosoknak, akiknek rejtett véres késeiken még meg sem száradt a meleg vér, és továbbra is folyik az élükről, miközben Párizsban sétálnak, és újra meggyújtják, elégetik Jean Dearc-ot, 6 egész évszázad eltelte után is.

Ma az Orléans-i szűz újra elevenen lett elégetve.

Naram Sarjoon 

orientalista.hu  Fordította: Szíriai Hírek és Siroi Isi

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑