Szíria

2016. 11. 09.

Az Orosz Haditengerészet felkészült az aleppoi terroristák leszámolásra

“A haditengerészeti harccsoport fő célja, hogy részt vegyen az Aleppo városa ellen vonuló vahhabita terroristákra történő csapásmérésekben” – közölték orosz források.

Egy forrás az Orosz Honvédelmi Minisztérium állományából közölte, hogy a haditengerészet repülőgéphordozó köteléke felkészült, hogy csapásokat mérjen az Aleppo városát támadó terroristákra Szíriában a következő 24 órában, jelentette a Gazeta.ru híroldal.

A forrás szerint a csoport befejezte az áttelepülést a Földközi-tengerre és kész légi támadásokra. A harccsoport része az Admiral Kuznyecov repülőgéphordozó, a nukleáris meghajtású Nagy Péter rakétacirkáló és két romboló.

“A harccsoport fő célja, hogy irányított rakéta csapásokat mérjen a vahhabita terroristákra Aleppon kívül, akik megkísérelnek a városhoz közeledni.” – közölte a forrás.

A Kreml szóvivője azt nyilatkozta a hét elején, hogy az Orosz Légierő tovább szünetelteti a légi csapásokat Aleppo felett, amennyiben a vahhabita fegyveresek nem indítanak újabb offenzívát.

Oroszország légi haderőneme október 18. óta szünetelteti a légi támadásokat a vahhabita fegyveresek által megszáll Kelet-Aleppo(!) felett.

A forrás hozzátette, hogy valószínűleg “Kalibr” típusú manőverező robotrepülőgépeket fognak használni az Aleppon kívül közeledő terroristák ellen.

A forrás elmagyarázta, hogy a harccsoport nem fog lakónegyedeket támadni. A “Kalibr” manőverező robotrepülőgépek lesznek támadások eszközei.

A Gazeta.ru jelentése szerint,jelenleg a Földközi-tengeren nem tartózkodik olyan hadihajó, amely képes lenne “Kalibr-NK” manőverező robotrepülőgépek indítására. Ellenben tengeralattjárókról indítható “Kalibr-PL” robotrepülőgépek rendelkezésre állnak a csapásokhoz. Állt a riportban, idézve a forrást, hozzátéve, hogy az NK variáns indítható a Kaszpi-tengeren állomásozó hadihajókról.

Korábban egy NATO-tisztségviselő azt állította, hogy a Norvégia partjai előtt elhaladó orosz hadihajók harccsoportja a legnagyobb ilyen kötelék a “Hideg Háború” vége óta, a Reuters hírügynökség szerint.

“Az Északi Flotta összes hadihajóját és a Balti Flotta jelentős részét útba indították. Ez a legnagyobb bevetésük a Hideg Háború befejezése óta.”- közölte a hírügynökség.

A csapások végső részleteit jelenleg dolgozzák ki, közöttük tervezik a terroristák létesítményeinek megsemmisítését, szállítási útvonalaik, bázisaik, raktáraik és kiképző táboraik azonosítását és szétzúzását. Az Orosz Fegyveres Erők és a Szíriai Katonai Felderítés sok megfigyelő berendezést telepített, hogy rögzítsék a vahhabita fegyveresek mozgását Kelet-Aleppoban.

Az Aviatonist.com által közzétett térkép szerint, amely a SkyVector térképszerkesztővel készült, az Orosz Haditengerészet a Ciprustól keletre és Szíria partjai előtt lévő légteret fogja használni.

Eközben a helyi rendőrség szerint kedden, a Damaszkusz tartományban garázdálkodó csoportok lakónegyedeket támadtak meg és megsebesítettek négy polgári személyt.

“Összesen nyolc rakétát lőttek ki. Négy sebesültről vannak adataink, akiket jelenleg kórházban ápolnak, mindannyian civilek” – mondta a helyi rendőrkapitányság szóvivője a RIA Novosti tudósítójának.

A rakéták az Al-Mazza 86 kerületben csapódtak be, amelyet a vahhabita fegyveresek már támadtak meg, de nem tisztázott, hogy a dzsihádisták honnan lőtték ki a a rakétákat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑