Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 11. 09.

Az Orosz Haditengerészet felkészült az aleppoi terroristák leszámolásra

2016. 11. 09.

“A haditengerészeti harccsoport fő célja, hogy részt vegyen az Aleppo városa ellen vonuló vahhabita terroristákra történő csapásmérésekben” – közölték orosz források.

Egy forrás az Orosz Honvédelmi Minisztérium állományából közölte, hogy a haditengerészet repülőgéphordozó köteléke felkészült, hogy csapásokat mérjen az Aleppo városát támadó terroristákra Szíriában a következő 24 órában, jelentette a Gazeta.ru híroldal.

A forrás szerint a csoport befejezte az áttelepülést a Földközi-tengerre és kész légi támadásokra. A harccsoport része az Admiral Kuznyecov repülőgéphordozó, a nukleáris meghajtású Nagy Péter rakétacirkáló és két romboló.

“A harccsoport fő célja, hogy irányított rakéta csapásokat mérjen a vahhabita terroristákra Aleppon kívül, akik megkísérelnek a városhoz közeledni.” – közölte a forrás.

A Kreml szóvivője azt nyilatkozta a hét elején, hogy az Orosz Légierő tovább szünetelteti a légi csapásokat Aleppo felett, amennyiben a vahhabita fegyveresek nem indítanak újabb offenzívát.

Oroszország légi haderőneme október 18. óta szünetelteti a légi támadásokat a vahhabita fegyveresek által megszáll Kelet-Aleppo(!) felett.

A forrás hozzátette, hogy valószínűleg “Kalibr” típusú manőverező robotrepülőgépeket fognak használni az Aleppon kívül közeledő terroristák ellen.

A forrás elmagyarázta, hogy a harccsoport nem fog lakónegyedeket támadni. A “Kalibr” manőverező robotrepülőgépek lesznek támadások eszközei.

A Gazeta.ru jelentése szerint,jelenleg a Földközi-tengeren nem tartózkodik olyan hadihajó, amely képes lenne “Kalibr-NK” manőverező robotrepülőgépek indítására. Ellenben tengeralattjárókról indítható “Kalibr-PL” robotrepülőgépek rendelkezésre állnak a csapásokhoz. Állt a riportban, idézve a forrást, hozzátéve, hogy az NK variáns indítható a Kaszpi-tengeren állomásozó hadihajókról.

Korábban egy NATO-tisztségviselő azt állította, hogy a Norvégia partjai előtt elhaladó orosz hadihajók harccsoportja a legnagyobb ilyen kötelék a “Hideg Háború” vége óta, a Reuters hírügynökség szerint.

“Az Északi Flotta összes hadihajóját és a Balti Flotta jelentős részét útba indították. Ez a legnagyobb bevetésük a Hideg Háború befejezése óta.”- közölte a hírügynökség.

A csapások végső részleteit jelenleg dolgozzák ki, közöttük tervezik a terroristák létesítményeinek megsemmisítését, szállítási útvonalaik, bázisaik, raktáraik és kiképző táboraik azonosítását és szétzúzását. Az Orosz Fegyveres Erők és a Szíriai Katonai Felderítés sok megfigyelő berendezést telepített, hogy rögzítsék a vahhabita fegyveresek mozgását Kelet-Aleppoban.

Az Aviatonist.com által közzétett térkép szerint, amely a SkyVector térképszerkesztővel készült, az Orosz Haditengerészet a Ciprustól keletre és Szíria partjai előtt lévő légteret fogja használni.

Eközben a helyi rendőrség szerint kedden, a Damaszkusz tartományban garázdálkodó csoportok lakónegyedeket támadtak meg és megsebesítettek négy polgári személyt.

“Összesen nyolc rakétát lőttek ki. Négy sebesültről vannak adataink, akiket jelenleg kórházban ápolnak, mindannyian civilek” – mondta a helyi rendőrkapitányság szóvivője a RIA Novosti tudósítójának.

A rakéták az Al-Mazza 86 kerületben csapódtak be, amelyet a vahhabita fegyveresek már támadtak meg, de nem tisztázott, hogy a dzsihádisták honnan lőtték ki a a rakétákat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑