Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 05. 21.

Az Orosz Légierő újra támadni fogja a terroristák ellátási útvonalait

2016. 05. 21.

Május 25-től az Orosz Légi és Kozmikus Erők (Воздушно-космические силы) újra támadni fogják a vahhabita terroristák Törökország területéről kiinduló ellátási útvonalait, jelentette be pénteken az Oroszországi Föderáció Honvédelmi Minisztériuma.

Az Almasdar News értesülései szerint az Orosz Légi és Kozmikus Erők három hónapig nem támadták Szíriában az úgynevezett ellenzéki csoportok egy részét, a határozatlan idejű tűzszüneti egyezmény alapján, az egész ország területén.

Azonban a Szíriában harcoló fegyveres csoportok megnövekedett aktivitása és a radikális szervezetek részére történt külföldi (főleg nyugati és öböl-menti országokból érkező) fegyverszállítmányok miatt, az Orosz Légi és Kozmikus Erőknek újra ki kell kényszeríteni a fegyvernyugvást.

Ezeknek az orosz légi csapásoknak a időtartamát nem jelentették be; azonban valószínűleg addig fognak tartani, amíg az “ellenzék” és a kormány küldöttségei meg nem egyeznek a béketárgyalások újabb fordulójáról.

A török határon lévő megszállt átkelőhelyek nagy problémát jelentenek a szíriai kormány számára, mert folyamatos rajtuk keresztül a vahhabita fegyveresek beszivárgása.

Az újrainduló orosz légi támadásoktól azt várják, hogy elrettentse a vahhabita terroristákat a Szíria területére történő beszivárgástól.

Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑