Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Szíria

2016. 01. 23.

Az Orosz Tengerészgyalogság kiterjeszti tevékenységét Aleppo tartomány keleti területére

2016. 01. 23.

Az Orosz Tengerészgyalogság (Морская пехота) első kontingense érkezett meg a Kwejersz Katonai Repülőtérre, egy katonai műveleti tanácsadó egység részeként, amely a Szíriai Arab Hadseregnek az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet elleni hadműveleteit felügyeli Aleppo tartomány keleti területén.

Egy harctéri forrás szerint, aki a Tigris Alakulatokban szolgál az Al-Bab síkságon, kicsivel kevesebb, mint 50 orosz tengerészgyalogos települt a híres Kwejersz légi támaszpontra csütörtök reggel, rövidebb idejű Lattakia tartománybeli tartózkodás után, ahol a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF: önkéntesekből megszervezett területvédelmi milícia, helyi lakosokból álló könnyű fegyverzetű gyalogság) újoncait képezték ki és mentorálták.

Miközben a katonai forrás nem tudott több részletet közölni a további feladataikról, arról informálta az Al-Masdar News hírújságot, hogy az orosz tengerészgyalogosok magukkal hozták a nehézfegyverzetüket is, közte számos rakétát, amelyeket a Kwejersz légi bázis raktáraiban helyzetek el, a helikopter leszállóhelyek közelében.

Az Al-Masdar újság katonai elemző úgy vélik, az orosz tengerészgyalogosokat azért vezényelték a Kelet-aleppoi arcvonalra, hogy lehetőleg segítség az USA által támogatott “Szíriai Demokratikus Erőket” (SDF), vagyis a nagy többségében a kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) harcosait is, akik az ISIS terroristák ellen küzdenek a stratégiai fekvésű Manbedzs város közelében.

Az orosz tengerészgyalogosok eddig idejük legnagyobb részében a Szíriai Arab Hadsereg (Köztársasági Gárda) 103. Dandár katonáinak a felkészítését segítették és őket mentorálták Észak-Lattakiában; azonban úgy tűnik, hogy az Oroszországi Föderáció Honvédelmi Minisztériumának más tervei is vannak Észak-Szíriában.

Megjegyzés: Az Orosz Tengerészgyalogság 2015-ben ünnepelte fennállásának 310. évfordulóját. Ellentétben az amerikai tengerészgyalogsággal, az orosz tengerészgyalogság nem haderőnem, hanem csak fegyvernem. Létszáma jóval kevesebb, viszont nagyon jól felkészült és jól felszerelt katonák alkotják, akik nagyon sokféle harcfeladat elvégzésére kapnak kiképzést. Az Orosz Tengerészgyalogság az Orosz Haditengerészet Partvédelmi Erőinek része.

Az Orosz Haditengerészet Tengerészgyalogságát a Csendes-óceáni Flotta 55. tengerészgyalogos hadosztálya (55-я Дивизия Морской пехоты Тихоокеанского Флота), az Északi Flotta, a Balti Flotta és a Kaszpi Flottila önálló tengerészgyalogos dandárai és a Fekete-tengeri Flotta önálló tengerészgyalogos ezrede alkotja. Az Északi Flotta tengerészgyalogosainak sarkvidéki bázisát Szputnyiknak hívják.

Az orosz tengerészgyalogosok jelmondata: “Ahol mi vagyunk, ott a győzelem!” (Там, где мы, там — победа!).

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑