Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2019. 01. 01.

Az orosz vadászgépek bemértek egy izraeli kémrepülőgépet Libanon közelében

2019. 01. 01.

A szíriai Hmeimim légibázisról felszálló orosz vadászgépek bemértek egy izraeli kémrepülőgépet, melyet több vadászgép is kísért Libanon partjainál.

A megfigyelők információi szerint az izraeli gép egy Gulfstream G550 típusú, Nahshon-Shavit jelzésű felderítő repülőgép (SIGINT) volt, mely légi felderítést végzett a nemzetközi vizek felett Szíría és Libanon partjainál. Helyi források megerősítették, hogy Tartusz városában orosz vadászgépeket láttak repülni Libanon irányába.

Eddig sem az orosz sem az izraeli fél nem kommentálta az esetet, azonban az orosz harci gépek valószínűleg elindultak elfogni az izraeli felderítőgépet.

Ez nem az első eset, hogy az oroszok izraeli gépet fognak el Libanon közelében. Májusban egy orosz Szu-34-es vadászgép fogott el izraeli F-16 -osokat Libanon északi részén. Az orosz védelmi minisztérium már korábban jelezte, hogy zavarni fognak minden olyan nem baráti légi járművet, mely megjelenik Szíria partjainál. Mindezt azután jelentették be, hogy az izraeliek hibájából lezuhant egy orosz Il-20 típusú repülőgép szeptemberben.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, South Front

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑