Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2021. 12. 21.

Az oroszok megerősítették, Izrael támadta meg a damaszkuszi repteret

2021. 12. 21.

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium által közzétett műhold képek és információk megerősítették, hogy a december 16-án végrehajtott izraeli légi támadások célpontja a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtér volt.

A Capella Space nevű honlap december 17-én megosztott a repülőtérről egy felvételt, amelyet szintetikus apertúrájú radar (SAR) térképezési móddal készített egy műhold. A nagy felbontású képen három becsapódási pont látható 600 méterre a repülőtér déli kifutópályája közelében.

Ugyanazon a napon Vagyim Kulit ellentengernagy, a szíriai Orosz Megbékélési Központ parancsnokhelyettese bejelentette, hogy az izraeli légi csapások megrongáltak egy raktárépületet a Damaszkuszi Nemzetközi Repülétéren.

“December 16-án, hajnali 01 óra 51 és 01 óra 59 perc között az Izraeli Légierő négy F-16I vadászbombázója a megszállt Golán-fennsík légteréből nyolc levegő-föld rakétát indított a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtéren lévő célpontokra.” – közölte az orosz katonai vezető egy sajtótájékoztatón.

Kulit ellentengernagy hozzátette, hogy a Szíriai Arab Fegyveres Erők légvédelmi csapatai az izraeli repülőgépekről indított nyolc rakétából hetet Pantszir-SZ típusú orosz légvédelmi komplexumok alkalmazásával megsemmisítettek.

Ez már a második légi támadás, amit Izrael decemberben Szíria ellen indított. Az első agresszióra december 7-én került sor.

A Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtér nem lehetett egyedül a december 16-án történt újabb izraeli légi agresszió célpontja. A légi csapások során egy szíriai katona, Laith Juszef Al-Barmawi közkatona hősi halált halt, aki Al-Szuwejdában teljesített szolgálatot, több kilométerre délre a repülőtértől

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front )

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑