Cadmus fordítás Cadmus
Ukrajna

2023. 02. 21.

Az ukránok levágják a külföldi zsoldosok fejét, hogy ne lehessen azonosítani őket(+18)

2023. 02. 21.

Ukrán katonák levágták a megölt zsoldosok fejét, hogy eltitkolják a személyazonosságukat – mondta Alekszandr Basztrjkin, az orosz Nyomozó Bizottság vezetője a TASZSZ hírügynökségnek adott interjújában.

„AZ UKRÁN FÉL MINDEN LEHETSÉGES MÓDSZERT BEVET A KÜLFÖLDI ZSOLDOSOK SZEMÉLYAZONOSSÁGÁNAK ELREJTÉSÉRE. ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY MEGNEHEZÍTSÉK A MEGÖLT ZSOLDOSOK HOLTTESTÉNEK AZONOSÍTÁSÁT, AZ UKRÁN KATONÁK LEVÁGJÁK A FEJÜKET ÉS A KEZÜKET” – MONDTA.

Basztrjkin szerint több ilyen holttestet találtak az orosz különleges katonai művelet övezetében.

Az okostelefonos felvételeknek köszönhetően lengyel zsoldosokként azonosították őket.

Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában – közölte  Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója.

„Ma a Wagner PMC egységei levágott fejű és kezű holttesteket találtak Bahmutban. Telefonokat és egyéb információkat is találtak, amelyek arra utalnak, hogy ezek olyan zsoldosok holttestei, akiket az ellenség a heves harcok közepette nem tudott kivonni, és így próbálták elrejteni kilétüket. De a holttestek mellett elektronikus eszközöket is találtak” – idézték Prigozsint sajtószolgálatának Telegram-csatornáján.

Prigozsin szerint „az összes holttestet és egyéb bizonyítékot a nyomozóhatóságokhoz fogják továbbítani”.

Artyomovszk közelében továbbra is heves harcok folynak. A Donyecki Népköztársaság (DNR) megbízott vezetője, Gyenyisz Pusilin szerint jelenleg a város külterületén folynak a harci műveletek. A donbásszi köztársaságiak többször is arról számoltak be, hogy az ukrán hadvezetés további erőket vonultat fel Artyomovszk irányába, és az ukrán erők nagy veszteségeket szenvednek ott.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑