Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2018. 09. 08.

Az üldözött keresztények megsegítésére indítanak gyűjtést a katolikus püspökök

2018. 09. 08.

Közleményt adott ki csütörtökön a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, melyben rámutatnak: napjainkban is ötpercenként ölnek meg egy-egy keresztény testvérünket vallása miatt. Az MKPK karácsonyig tartó gyűjtést indít a papok, hívek “és minden jó szándékú ember” körében az üldöztetést szenvedő közösségek megsegítésére. Két éve ugyanezen célból 126 millió forint támogatás gyűjtöttek össze.

Az üldözött keresztények megsegítéséért indít karácsonyig tartó gyűjtést a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia – olvasható az MKPK csütörtökön kiadott közleményében. A katolikus főpapok rámutatnak: “ősi gyakorlat a szükséget szenvedő hittestvérek támogatása, s ebben első helyen állnak azok a keresztény családok, akiket hazájukból elüldöztek, templomaikat, otthonaikat és iskoláikat pedig romhalmazzá tették”. Felhívják a figyelmet, hogy napjainkban ötpercenként ölnek meg egy keresztényt a vallása miatt. Mint írják, a gyűjtéshez bárki csatlakozhat, felekezeti hovatartozástól függetlenül.

A közlemény teljes szövege:

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai és a hívek újra meg újra megrendült lélekkel értesülnek azokról az üldöztetésekről, amelyeket keresztény testvéreink szenvednek el egyes afrikai és ázsiai országokban, valamint másutt, szerte a világban.

Az üldözésnek számos módozata van a diszkriminációtól kezdve a legkegyetlenebb módon elkövetett gyilkosságokig. Megbízható felmérések szerint napjainkban is ötpercenként ölnek meg egy-egy keresztény testvérünket vallása miatt. Imádságainkban rendszeresen megemlékezünk róluk.

Semmiképpen sem szeretnénk senkiben ellenérzéseket kelteni az üldözőkkel szemben, és még kevésbé akarunk bárkit bosszúállásra ösztönözni. A vértanúkról való megemlékezés a kezdetektől fogva hozzátartozik Egyházunk életéhez. Ugyancsak ősi gyakorlat a szükséget szenvedő hittestvérek támogatása, s ebben első helyen állnak azok a keresztény családok, akiket hazájukból elüldöztek, templomaikat, otthonaikat és iskoláikat pedig romhalmazzá tették.

Az üldözött keresztény testvéreink megsegítésére karácsonyig bezárólag ismételten kérjük paptestvéreink, a hívek és minden jó szándékú ember nagylelkű adományát az alábbi számlaszámra:

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
11100104—18181490—14000003

Már a két évvel ezelőtti gyűjtéskor is megtapasztalhattuk nagylelkűségüket, amikor is 126 millió forinttal tudtuk támogatni a Közel-Keleten üldözött keresztény testvéreinket.

Minden forint segítséget jelent abban, hogy elűzött testvéreink visszatérhessenek azokba a városokba és falvakba, melyekben őseik évszázadok, sőt évezredek óta éltek.

Keresztény testvéreink nevében is megköszönjük nagylelkű támogatásukat.

Budapest, 2018. szeptember 5.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Forrás: S4c.news Fotó: S4C, Fehér Bertalan

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑