Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2015. 06. 01.

Az USA háborúra készül Kínával, Oroszországgal, hogy a bankokat mentse

2015. 06. 01.

Az Egyesült Államok egy lehetséges háborúra készül Kína és Oroszország ellen, hogy megelőzze a nyugati bankrendszer összeomlását, nyilatkozta egy amerikai politikai kommentátor és aktivista a Press TV-nek.

Michael Billington, az Executive Intelligence Review ázsiai híreinek szerkesztője, és a Gondolatok egy Amerikai Politikai Fogolytól: a LaRouche Mozgalom Repressziója és Ígérete című könyv szerzője tette a fenti megjegyzéseket egy a Press TV-nek adott csütörtöki telefonos interjúban.

7c3acd86-f856-4932-9b0e-4a7b867d4048

US B-52 bombázók sorakoznak az Andersen Air Force bázison a csendes-óceániGuamszigeten,mely az Egyesült Államok külbirtokának számít

Szerdán Ashton Carter amerikai védelmi miniszter figyelmeztette Kínát, hogy hagyjon fel a Dél-kínai-tengeren a mesterséges szigetfeltöltéssel, és megfogadta, hogy az Egyesült Államok folytatni fogja a járőrözést a nemzetközi vizeken és a légtérben az ázsiai-csendes-óceáni térségben.

“Az Egyesült Államok repülni és hajózni fog, valamint katonai műveleteket fog végrehajtani ott, ahol a nemzetközi jog ezt lehetővé teszi, ahogyan ezt világszerte meg is tesszük” – jelentette ki Carter a Pearl Harborben lévő bázison.

Billington az amerikai reakció kapcsán elmondta, hogy a kínai kísérlet arra vonatkozóan, hogy a Dél-kínai-tengeren szigetet építsenek “nem olyan szokatlan”, mivel a Fülöp-szigetek és Vietnam is ugyanezt teszi.

ef0e2ce1-3200-47de-9e5c-f1620252d354

A Spratly szigetcsoport a Dél-kínai-tengeren, Palawantól nyugatra

Barack Obama amerikai elnök igyekszik Ázsiára fókuszálni már 2011 óta. A Fehér Ház azt állítja, hogy egyik régió sem olyan fontos Amerika hosszú távú céljainak eléréséhez, mint Ázsia.

“A lényeg az, hogy az Egyesült Államok és NATO-szövetségesek háborús mozgósítása nagyon, nagyon világos üzenet arra vonatkozóan, hogy Oroszországgal és Kínával háborúra készülnek”, jelentette ki Billington.

“Van egy általánosan egyre szélesebb körben elismert mozgatórugója ennek a háborús célnak, mégpedig az, hogy elkerüljék az egész nyugati bankrendszer teljes összeomlását”, tette hozzá.

“Görögország készen áll arra, hogy nem fizet. Ezt nagyon világossá tette. Az euró nem fog fennmaradni. Obama hazájában sikertelen… nem tudja visszafordítani a foglalkoztatottság és a termelés csökkenését, az infrastruktúra visszaesését az Egyesült Államokban, és most mi egy sokkal nagyobb összeomlás előtt állunk, mint a 2008-as pénzügyi válság idején volt” – az elemző szerint.

“És a kilátás Londontól, Washingtonon és New Yorkon át az, hogy a háború felé tartunk, mert nem engedhetjük, hogy ez a BRICS szövetség Oroszországgal, Kínával, Indiával, Dél-Afrikával és a legtöbb latin-amerikai országgal új pénzügyi intézményeket hozzon létre, elvéve tőlünk azokat a lehetőségeket, hogy a fejlődő ágazatokat kifoszthassuk”, jegyezte meg Billington.

“Így a háború jelenti a megoldást” hangsúlyozta.

Washington azzal vádolja Pekinget, hogy a Dél-kínai-tengeren a Spratly-szigetcsoportnál lévő mesterséges sziget építése a régió további militarizálását fogja jelenteni.

380255_Chinese-warships

A Dél-kínai-tengeri Flotta kínai haditengerészeti hadihajói

 

“Kína tudja, hogy minden katonai offenzíva ellenük szól, amióta az angol ópiumháborút a Dél-kínai-tengeren keresztül kirobbantották” jelentette ki Billington, hozzátéve, hogy “Emiatt a kínaiak nyugtalanok.”

Az elemző kifejtette, hogy a kínaiak már többször felajánlották, hogy “a délkelet-ázsiai országok közösen dolgozzanak a fejlesztési forrásokból, amit a Fülöp-szigetek vezetése mélyen elutasított, mivel abszolút bábok Obama háborús terveiben, és ezért a szigeteken inkább egy hatalmas amerikai katonai bázist építettek ki.”

Azzal folytatta, hogy “nincs ok a konfrontációra” az Egyesült Államok és Kína között “és nem arról van szó, hogy Obama akar-e háborút, hanem arról, hogy Londonban és a Wall Streeten ezt elhatározták, és Obama végrehajtja nekik, ha nem távolítják el a hivatalából.”

“Az Egyesült Államok a háborús terveihez a Fülöp-szigeteken is létesített katonai bázist. A folyamatot meg lehet állítani, meg kell állítani, és itt, az Egyesült Államokban kell megállítani”, hangsúlyozta Billington.

 Orienralista.hu – Tia (persianews, Press TV)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑