Szíria

2015. 12. 07.

Az USA légiereje az Iszlám Állam által körbezárt Szíriai Arab Hadsereg állásait bombázta

Az Iszlám Állam terrorszervezet megsemmisítését ígérte Barack Obama amerikai elnök vasárnap este a washingtoni Fehér Házból közvetített beszédében, ezzel szemben az amerikai légierő a szíriai hadsereg állásait bombázta Deir Ezzourban.

Az Eufrátesz mentén lévő várost az Iszlám Állam két éve foglalta el, a folyó bal partjánál lévő kerületeket és katonai támaszpontot viszont megőrizte a Szíriai Arab Hadsereg.

Az Issam Zahr Al-Din tábornok által vezetett csapat sikeresen megvédte Deir Ezzour város nyugati felét annak ellenére, hogy az Iszlám Állam teljesen körbezárta.

A kormányerők legközelebbi állásai több száz kilométerre vannak. Az utánpótlást a szíriai légierő biztosítja a Deir Ezzourban harcoló katonáknak.

syria war maps

Az Egyesült Államok légiereje az Iszlám Állam terrorszervezet által körbezárt Szíriai Arab Hadsereg állásait bombázta.

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció épp a Deir Ezzourban körbezárt szíriai kormányerők ellen intézett légicsapást.

A SANA hírügynökség információja szerint az egyik támadás az Ayash településhez közel lévő Saika szíriai katonai tábor ellen irányult, melynek során négy katona halt meg. A másik légicsapás Deir Ezzour várost érintette, ott egy nő és két gyermeke vesztette életét.

A Deir Ezzourban állomásozó szíriai katonáknak fő feladata, hogy akadályozza az Iszlám Állam olajkitermelését a szíriai olajmezőkből. A város stratégiai helyen van, mivel az Iszlám Állam fővárosának számító szíriai Rakka várost Irakkal összekötő országút között fekszik.

Barack Obama amerikai elnök a Fehér Házban mondott beszédében kiemelte, hogy az Egyesült Államok meg fogja semmisíteni az Iszlám Államot. Washington mégis a Szíriai Arab Hadsereg állásait támadta.

Orientalista.hu – Sinoda

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑