Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 08. 17.

Be fogják keríteni a török csapatokat Hama északi részén

2019. 08. 17.

A Szíriai Arab Hadsereg Hama északi részén, valamint Idleb déli részén történő előrenyomulása során az a helyzet fordult elő, hogy a térségben állomásozó török csapatokat körül fogják zárni a szíriai erők.

Az utóbbi 48 órában ugyanis a Szíriai Arab Hadsereg jelentősen előremyomult Khan Shaykhoun város külső nyugati területein és 3 kilométerre meg is közelítette a várost. A szíriai hadsereg egy másik alakulata pedig a város keleti része felé tört előre.

Khan Sheykhoun várostól délre még több kisebb település van a terrorista csoportok megszállása alatt, melyeket a hadsereg megpróbál elszigetelni a fő utánpótlási vonalaktól. A térség egyes részeit a Hayat Tahrir Al-Sham és a Jaish Al-Izza nevű iszlamista csoportok ellenőrzik.

A terrorista csoportok elszigetelésével egy időben a szíriai hadsereg a térségben állomásozó török csapatok utánpótlási vonalait is elvágja, ugyanis törökök egy megfigyelő állással rendelkeznek A Hama városától északra lévő Morek településen.

Az még nem tiszta, hogy a török csapatok mire készülnek Morek településen, azonban nagy a valószínűsége annak, hogy helikopterekkel fogják kimenekíteni az ott rekedt alakulataikat. Jelenleg arról folynak az egyeztetések, hogy az oroszok bizotsítsanak számukra egy szabad sávot az elvonuláshoz.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑