Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Diplomácia

2017. 02. 08.

Belga parlamenti delegáció Assadnál (Videó)

2017. 02. 08.

Dr. Bashar Al-Assad elnök hétfőn belga parlamenti delegációt fogadott. A diplomata küldöttséget Philippe Dovint, a belga szövetségi parlament elnökhelyettese vezette.

Az elmúkt hetekben gymásnak adják át a kilincset a nyugati országok képviselői Bashar Al-Assad szíriai elnök hivatalában. A múlt hónapban francia és amerikai diplomáciai küldtösség érkezett Damaszkuszba. A héten a belgák látogattak el a hat éve háborútól szenvedő ország elnökéhez.

Az ülés során véleményt cseréltek a szíriai fejleményekről, a legújabb nemzetközi változásokról. A belga delegáció megerősítette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg sikere Aleppo felszabadításában jelentősen hozzájárult a hatalmi egyensúly megváltoztatásához a terrorizmus elleni háborúban, és számos tisztviselő hozzáállását is megváltoztatta a nyugati országokban. Ezzel rámutatva arra, hogy a terrorizmus felszámolásának sikere Szíriában, elkerülhetetlenül vezet ahhoz, hogy csökkentse elterjedésüket szerte a világon.

A delegáció tagjai elmondták, hogy a legtöbb európai országban a közvélemény jelentősen megváltozott arról, ami Szíriában zajlik. A delegáció szerint az látogatásuk Szíriába és Aleppo felszabadítása is hozzájárult ahhoz, hogy a közvélemény sokat tisztább képet kapjon a valóságról, azokkal a hazugságokkal szemben melyeket Európában előszeretettel támogatnak a szíriai eseményekről.

A maga részéről, Assad hangsúlyozta, hogy a legtöbb európai ország a szíriai háború kezdete óta irreális politikát követett, továbbá azt, hogy az európai politikusok kárt okoztak a népeiknek azzal, hogy olyan szervezeteket támogattak, melyek a terrorizmust követik a szíriai emberek jogaival és érdekeivel szemben.

Assad elnök hozzátette: vannak nyugati politikusok, akik azért dolgoznak, hogy megnyerjék a választásokat, nem pedig a saját országaik és népeik javára. Ez oda vezetett, hogy az európai politikák bizonyos esetekben igen messze eltávolodtak a valóságtól, ami beárnyékolta az Európai Uniót és annak szerepét a világban.

Walid al-Moallem miniszterelnök-helyettes és egyben külügyminiszter is találkozott a belga parlamenti küldöttséggel. Biztosította őket arról, hogy Szíria továbbra is harcol a takfiri vahabita terroristák ellen, ugyanakkor minden erőfeszítésével támogatja a válság politikai rendezését. Továbbá felhívta az Európai Unió figyelmét a Szíriára tisztességtelenül kirótt egyoldalú szankciók feloldására.

Dovintr és a delegáció tagjai hangsúlyozták, hogy szükség van egységesíteni a nemzetközi erőfeszítéseket, kiállni Szíria mellett és felszámolni a terrorizmust.

A találkozón részt vett Dr. Mohammed Ayman Sosan a külügyminiszter segítője, Ahmad Arnous a miniszter tanácsadója, Bassam Darwish az Európai Osztály igazgatója, Mohammed Omrani a külügy- és kivándorlási minisztérium és a kabinetvezetés igazgatója is.

Orientalista.hu – Syriana

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑