Cadmus fordítás Cadmus
Kultúra

2018. 07. 12.

Berber zenei fesztivál

2018. 07. 12.

A berberek és zenéjük az agadiri Timitar zenei fesztivál fő attrakciója. Idén 40 zenekar és 400 előadó mutatkozik be ezen a marokkói fesztiválon. A berber zene az észak-afrikai magreb országokban terjedt el.

„A berber zene a tájhoz hasonlóan nagyon változatos. A fiatalokat megfogja a sokszínűsége, őket inspirálja ez a modern, dinamikus műfaj” – mondta Brahim el-Mazned, a fesztivál művészeti vezetője.

Serifa Kerszit a marokkói Atlasz hegységben született, és szülei akarata ellenére lett énekesnő. Különleges hangját észak-afrikai zenei motívumokkal és minimalista elektronikus hangzással ötvözi.

„Gyerekkorom óta vonzódom a klasszikus zene drámai elemeihez, aztán elkezdtem kísérletezni a pszichedelikus zenével, ezek mára mind megtalálhatóak a dalaimban” – mondta az énekes.

Junesz Elgezuli a marokkói zene latin szeretője – sármos kiállása és rai dalai elbűvölik a Timitar fesztivál közönségét.

„A berberek nyelvén a timitar jelet jelent, változatos programjával a fesztivál a tolerancia és a különböző kultúrák elfogadását sugározza. Négy nap alatt félmillióan látogatnak el az előadásokra.” Agadirból Wolfgang Spindler tudósította az Euronewst.

Euronews

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑