Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2022. 02. 14.

„Biden azért szurkol, hogy Oroszország lerohanja Ukrajnát”

2022. 02. 14.

Az amerikai közvéleményt is megosztja, hogy Washington ennyire sokszor beszél a küszöbön álló orosz invázióról, valamint Ukrajnával kapcsolatos aggodalmáról – írta meg a Liner.hu.

Tulsi Gabbard korábbi amerikai képviselő már sokszor fogalmazta meg kritikáját a különböző kormányokkal szemben, amelyek felesleges háborúba vitték bele az Egyesült Államokat. Gabbard nem egyszer emelte ki Szíriát, Irakot, Líbiát és Jement is, ahol felmerült az USA szerepvállalása.

Gabbard most a Fox News műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak a műsorában fejtette ki véleményét az ukrán válsághelyzettel kapcsolatban és nem is fogta vissza magát azt illetően, ami Washington kommunikációt és akcióit jellemzi.

Gabbard szerint ugyanis Joe Biden és a NATO-szövetségesek nagyon egyszerűen meg tudnák akadályozni, hogy háború törjön ki Ukrajnában, azonban inkább azt akarják, hogy meginduljon az orosz invázió, mert akkor legitimációt adhatnának az orosz-ellenes szankcióknak és egy jól kifizetődő Hidegháborút tudnak generálni.

Gabbard, aki egyébként az iraki háborúban katonaként is szolgált, úgy véli, hogy a szövetségesek nagyon egyszerűen meg tudnák akadályozni a háborút: biztonsági garanciákat kellene adni Oroszországnak, hogy Ukrajna nem lesz a NATO tagja.

A volt képviselőnő kifejtette, hogy egyébként is „nagyon-nagyon valószínűtlen”, hogy Ukrajnát valaha beengedik a NATO-ba, azonban azzal, hogy ezt nem teszik meg, szerinte egyértelműen kifejezésre juttatják, hogy nem akarnak békét:

„A katonai-ipari komplexum az, amely hatalmas hasznot fog ebből húzni. Teljesen világos, hogy a kezükben tartják a Biden-kormányt. Háborús uszítók vannak Washington mindkét oldalán, ők azok, akik felkorbácsolták ezeket az indulatokat”

Hozzátette: miért vagyunk még mindig ebben a helyzetben, ha a válasz a háború elkerülésére világos, mint a nap? Ez tényleg csak arra a következtetésre mutat, amit én is látok, hogy azt akarják, Oroszország rohanja le Ukrajnát.

Gabbard kifejtette, az invázió tökéletes ürügyet adna Bidennek arra, hogy „drákói szankciókat” vessen ki Oroszország ellen, amely „modernkori ostromnak” feleltethető meg. Ennek az eredménye pedig egy új Hidegháború bebetonozása lenne.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatják el.

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑