Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 11. 02.

Bill Walker

2015. 11. 02.

Bill Warner inkompetens, szakmaiatlan iszlámmal kapcsolatos megnyilvánulásai nem hagynak nyugodni. Azon csodálkozom, hogy „tudós” muszlim társaim mindezt szó nélkül hagyják!

Bill Warner előadta a tipikus amerikai géniuszt, aki képes 17 oldalban előadni Shakespeare összes művét. Minek több? A lényeg benne van, a többi időpocsékolás. Ez az az autodidakta, saját állítása szerint 30 évet a témával behatóan foglalkozó, csokornyakkendős ember, hinti az észt ott, ahol gyűlöletre van szükség, márpedig az ma a legkeresettebb áru.

Mi lenne, ha én hasonló módon foglalnám össze és adnám közre gondolataimat a vallásokról? Mi lenne, ha semmibe venném milliárdok érzékenységét, lejáratva, hazugságokat hirdetve azokról az eszmékről, melyben más vallást követők és őseik felnevelkedtek? Mély tisztelettel más vallások felé, engedtessék meg, hogy Bill Warner stílusában én is előadjak egy verziót:

„Amikor a monoteizmus elért a zsidókhoz, ők privatizálták azt, ezzel azt hirdetve, hogy ők Isten választott népe, tehát csak ők mondhatják meg a frankót. Majd jött Jézus, aki a zsidók bánatára ezt a hitet államosította, közkézre bocsátotta, ezért őt keresztre feszítették. Majd Mohamed észrevette, hogy ez a hit jó buli és a filozófia mellé kialakította mindennek az államigazgatási és gazdasági rendszerét. Amikor a világ kezdett összeérni, a zsidók felfigyeltek arra, hogy vagy szétválasztják a vallást az államtól, vagy ők uralják mindkettőt. Ma, a globalizáció időszakában a zsidók visszavették uralmukat a hitek felett, mindegyikről azt állítva, hogy ők találták ki azokat és csak ők tudják mindegyiket helyesen interpretálni…”

Gondolom lesz, aki csak ezt a szatírát fogja kimásolni és nekem tulajdonítani, hogy lejárasson. Még egyszer megkövetek minden hitében jámbor és megbékélt embert. Talán érzékelni tudtam, mit érzünk mi, muszlimok akkor, ha Bill Warnerek és H. Kovácsok a 8888. sz. mennyiségi italboltból az iszlámról prédikálnak, és még teret is kapnak ehhez…

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

,
Back to Top ↑