Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2015. 01. 25.

Bizonyítékok van arra, hogy az Egyesült Államok segíti az Iszlám Államot

2015. 01. 25.

Az Iraki Parlament Védelmi Bizottsága szerint, több felvétellel is rendelkeznek amin az amerikai légierő fegyverszállítmányokat dob le az Iszlám Állam brigádjainak.Majed Al-Garwani iraki parlamenti képviselő és a védelmi bizottság tagja szerint, az elmúlt hónapokban több olyan felvétel jutott el a bizottsághoz ami alátámasztja az amerikaiak támogatását a terroristáknak.- írta az Alsumaria news iraki hírportál.

A védelmi bizottság napi szinten foglalkozik az ügyel. Rendszeresen jönnek olyan jelentések a nemzeti hadseregünk részéről ami bizonyítja az Egyesült Államok komoly szerepválását a terrorizmus támogatásában. – mondta Al-Garwani

Egy iraki képviselő asszony az év elején az ENSZ-hez fordult hogy vizsgálják ki az ügyet, de A Nemzetközi Közösség azóta se vette napirendre a feljelentést.

Az iraki hadsereg a kezdeti veszteségek után rendezni tudta sorait és egyre nagyobb területeket szabadít fel a terroristáktól. A Hasd Al-Saab népi milícia megalakulása óta még intenzívebb az irkai előrenyomulás, ami keresztbe húzta az amerikaiak számítását ezért felszólították az ország parlamentjét hogy oszlassák fel a Hasd Al-Saabot. Az iraki országgyűlés nem tett eleget a követelésnek azóta rendszeresek a “véletlenül” az Iszlám Állam területre tévedt amerikai fegyveres szállítmányok.

Ezek után egyértelművé vált mindenkinek hogy az Iszlám Államot az amerikaiak és az izraeliek hozták létre.- mondta Al-Garwani képviselő.

A Press Tv szerint izraeli befektetők a kurdokon keresztül az Iszlám Államtól vásárolnak földeket azokon a területeken ahonnan a keresztény és jazidi kisebbségeket kiirtották vagy elüldözték.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑