Cadmus fordítás Cadmus

Szaúd-Arábiában is elkezdenek elektromos autót gyártani

2022. 03. 19.

Az amerikai Lucid Motors elektromosautó-gyártó bejelentette, hogy Szaúd-Arábiában épít üzemet. 2025-től évente 150 000 autó készül ott – írja az autoszektor.hu.

Amint azt a Lucid Motors bejelentette, a tervek szerint 2022 első felében kezdődik az új gyártóüzem építése, amely a Vörös-tenger melletti King Abdullah Economic Cityben lesz. Az új létesítmény a tervek szerint 2025-ben kezdi meg működését. A tervek szerint évi 150 000 járművet állítanak elő.

A több ezer embert foglalkoztató új szaúd-arábiai üzem kezdetben a helyi piacra szállít majd járműveket, de később globális exportra is gyártanak autókat. A szaúd-arábiai gyártás eleinte az USA-ból szállított készletekkel indul, később a teljes járműgyártás is lehetővé válik.

A Lucid jelenleg 34 000 autó éves gyártására tervez üzemet Arizonában. A telephely jelenleg folyamatban lévő bővítésével a gyártási kapacitás az első ütemben évi 90 000 járműre nő. Amikor az üzemet a második szakaszban teljesen kibővítik, a Lucid 365 000 autó gyártási kapacitására számít. Az új szaúd-arábiai helyszínnel együtt a potenciális éves gyártási mennyiség körülbelül 500 000 járművet tesz ki.

Túlélhet-e a Lucid Motors a prémium elektromos autók versenypiacán? Igen. Úgy tűnik, itt minden rendben van. A projekt sikeres lehet – írja a német honlap.

Megosztom:

, , ,




Back to Top ↑