2019. 03. 13.

48 óra alatt 22-en vesztették életüket Jemenben

A Haccah tartományban utóbbi 48 óra alatt elkövetett támadások miatt 22-en meghaltak, közülük 12 gyermek, 10 nő.

ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (UN OCHA) által adott nyilatkozat alapján a Haccah tartományban utóbbi 48 óra alatt elkövetett támadások miatt 22-en meghaltak, közülük 12 gyermek, 10 nő.

A támadásokban 30-an megsérültek, a megsérült gyerekeket gyógykezelés alá vették a Szanában, fővárosban lévő kórházakban.

Lise Grande, az ENSZ Jemenért felelős humanitárius koordinátora élesen elítélte a támadást azt is szóvá téve, hogy hamarosan romlik a humanitárius helyzet az országban, ahol nagyon rémisztő a nők és a gyerekek halála.

Már jó ideje tart a politikai instabilitás Jemenben,ahol húszik 2014 szeptembere óta ellenőrzésük alatt tartják a fővárost és az egyes térségeket.

A Szaúd-Arábia vezette erők 2015 márciusa óta húszikkal szemben támogatják Al-Hadi ex-elnök hadseregét-

Jemenben több mint négy éve dúl polgárháború a  megbuktatott elnök és a síita húszik között, több ezer ember halálát okozva.

Az ENSZ adatai szerint a világ legnagyobb humanitárius krízise sújtja az országot, ahol a lakosság több mint 80 százaléka nem jut hozzá elegendő élelmiszerhez, ivóvízhez, üzemanyaghoz, illetve egészségügyi ellátáshoz. Az országban több mint 22 millió ember szorul sürgős segélyre. Nap mint nap nő a kolerás megbetegedések száma.

TRT

, , ,
Back to Top ↑