79 percig játszott a válogatottban az 51 éves köztársasági elnök

Csúcsformában George Weah, Afrika egyetlen aranylabdás futballistája: a Nigéria elleni barátságos mérkőzésen 79 percet töltött el a pályán.

Mind Nigériát, mind Libériát a válogatott képviselte. Nigéria csapatában sokan voltak, akik részt vettek a futball-világbajnokságon Oroszországban. George Weah, aki Európában futott be káprázatos futballkarriert, nem tudta megakadályozni a csapata vereségét, 1:2 lett a végeredmény. Mégis megtapsolták hiszen majdnem 90 percig a pályán volt 51 éves korában! Elbúcsúztatta a legendás 14-es mezt. Ezentúl ilyen számmal senki sem játszhat Libéria válogatottjában.

George Weaht tavaly választották meg köztársasági elnöknek Libériában. Abban az országban, melyet az Egyesült Államokból visszatelepült felszabadított rabszolgák alapítottak a XIX. században. George Weah Monroviában, a főváros szegény negyedében látta meg a napvilágot. Jobb életet ígért az ott élőknek, de ezt egyelőre nem sikerült megvalósítania Libéria köztársasági elnökének, aki 51 éves korában 79 percet töltött a futballpályán egy válogatott mérkőzésen.

Globoport

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑