Cadmus fordítás Cadmus

A bejrúti robbanásban megsérült kedvenceket mentik az állatvédők (videó)

2020. 08. 16.

Több mint 250 önkéntes keresi a bejrúti katasztrófában eltűnt állatokat, már csaknem 100 kétségbeesett gazdának és kedvencüknek segítettek.

A múlt keddi bejrúti robbanás miatt elveszett, elmenekülő vagy megsérült háziállatok összegyűjtésével, és gazdáiknak visszaadásával foglalkozik az Animals Lebanon civil szervezet.

Több mint 250 önkéntes járja a robbanás sújtotta területet sérült, vagy csak halálra rémült kutyák és macskák után kutatva. Eddig több mint 90 esetben találhatott újra egymásra háziállat és gazdája.

Egy Simba nevű cicát például napokon át próbáltak kicsalogatni a romok közül, de csak a kétségbeesett nyávogását hallották. Otthonát romba döntötte a robbanás, családjának tagjait kórházban ápolták. Végül a gazdái segítségével sikerült a rémült állatot kimenteni, aki egész napos dorombolással hálálta meg a törődést.

10 nappal a bejrúti robbanás után is még rengeteg állatot találnak, egyre több köztük a sérült illetve sokkos állapotban lévő.

Az állatvédők gondozzák azokat a megtalált állatokat, melyekért még nem jelentkezett a tulajdonosuk, vagy mert éppen kórházban van, vagy rosszabb esetben azért, mert életét vesztette a robbanásban.

Aki pénzzel támogatná az állatmentők munkáját, ezen a linken teheti meg.

Euronews

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑