Cadmus fordítás Cadmus

A Facebook törölte a mianmari hadsereg információs oldalát

2021. 02. 21.

A Facebook vasárnap törölte a Mianmart irányító hadsereg információs Facebook-oldalát, arra hivatkozva, hogy a közösségimédia-platform szabályzata tiltja az erőszak szítását.

A Tatmadaw True News Information Team (“A mianmari hadsereg valós híreket közlő tájékoztató csapata”) nevű Facebook-oldal visszatérően megsértette az erőszak szítását tiltó szabályokat – közölte a Facebook.

Előző nap két ember életét vesztette a délkelet-ázsiai ország második legnépesebb városában, Mandalayban, miután a rendőrök éles lőszerrel belelőttek a február 1-i, katonai hatalomátvétel ellen tiltakozó tömegbe.

A Facebookot az elmúlt időszakban keményen bírálták, amiért nem tesz eleget azért, hogy visszaszorítsa a gyűlöletbeszédet a felületein.

Mianmarban a hadsereg február 1-jén arra hivatkozva, hogy szabálytalanságok történtek a novemberi választásokon, megakadályozta, hogy a szabadon választott parlament megtartsa alakuló ülését, és őrizetbe vette Aung Szan Szú Kjit.

A politikus 2015-ben 25 évnyi erőszakmentes szembenállás után fölényes győzelmet ért el a választásokon, amellyel vége szakadt az öt évtizedes katonai uralomnak a volt Burmában. A hadsereg azóta is komoly befolyással rendelkezett a mianmari politikában.

Vasárnap – az előző napi rendőri erőszakkal dacolva – ismét több ezren vonultak utcára Mianmar számos városában, hogy tiltakozzanak a katonai puccs ellen.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑