Cadmus fordítás Cadmus

A francia különleges erők is ott vannak Jemenben

2018. 06. 16.

A francia különleges erők is jelen vannak Jemenben, a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi katonai szövetség csapataival – írta szombaton a konzervatív Le Figaro című párizsi lap, amely két katonai forrást idézett.

A francia védelmi minisztérium sem kommentálta az értesülést, általában a különleges erőkkel kapcsolatos információkat nem is szokták. Egy francai parlamenti forrás nemrégiben azt mondta a Reuteres hírügynökségnek, hogy a francia különleges erők Jemenben tartózkodnak.

A Szaúd-Arábia vezette nemzetközi katonai szövetség erői szombaton, több napig tartó harcok után, behatoltak a jemeni Hodeida repülőterére – közölte a koalíció. A városnál kibontakozott ütközet a legnagyobb, amit eddig az Irán által támogatott síita húszikkal vívtak.

A francia védelmi minisztérium pénteken beszámolt arról, Párizs tanulmányozza annak lehetőségét, hogy aknakutató műveleteket végezzenek, amint a koalíciós erők befejezték Hodeida ostromát. A francia művelet célja szavatolni a biztonságos bejutást a város kikötőjébe. A tárca hangoztatta, Párizs nem folytat műveleteket Hodeida környékén, nem képezi részét az ott lévő koalíciós erőknek.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑