Cadmus fordítás Cadmus

A jemeniek bűnrészeséggel vádolják a nemzetközi közösséget

2018. 09. 19.

A jemeni síita húszik azzal vádolják a nemzetközi közösséget, hogy bűnrészes a Szaúd-Arábia és szövetségesei terhére róható „terrorcselekményekben”, miután az arab országok felújították támadásaikat a nyugat-jemeni Hodeida kikötővárosa ellen, ahová humanitárius segélyek érkeznek.

Mohamed Ali el-Húszi, a jemeniek legfelsőbb forradalmi tanácsának vezetője azt mondta, hétfőn támadás érte a nemzetközi élelmezési raktárakat Hodeidában, ami világosan megmutatja, az Egyesült Államok, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek és szövetségeseik azt tervezik, hogy „terrortámadásaik” célpontjaivá teszik ezeket a raktárakat, valamint a sűrűn lakott területek.

Hozzátette:

a nemzetközi közösség azzal, hogy eltűri az e fajta „terrorizmust”, nem tesz mást, mint arra bátorítja a szaúdi vezetésű koalíciót, hogy bűncselekményeket hajtson végre.

A megbuktatott A-Hadi erőit és az őket támogató koalíció hétfőn jelentette be katonai műveleteinek felújítását, hogy elfoglalja a húszik hadászati jelentőségű városát, Hodeidát, amely a nemzetközi humanitárius segélyek legfőbb fogadóhelye. Hodeida ellen idén júniusban kezdődtek támadások, de a koalíció nyáron szüneteltette katonai műveleteit.

Az ENSZ kísérlete idén szeptemberben a politikai párbeszéd megteremtésére kudarcba fulladt, mert a húszik nem voltak hajlandóak feltétel nélkül tárgyalóasztalhoz ülni, illetve Szaúd-Arábia akadályozta a kiutazásukat az országból.

Orientalista.hu – MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑