Cadmus fordítás Cadmus

A Jemennek szánt humanitárius támogatásnak csak az egyharmada gyűlt össze

2022. 03. 19.

Az ENSZ szerdán mindössze 1,3 milliárd dolláros felajánlást kapott a háború sújtotta Jemennek szánt 4,27 milliárd dolláros idei segélytervhez, a humanitárius akcióra szánt források még azelőtt elapadtak, hogy a globális figyelem az ukrajnai konfliktus felé fordult – közölte a Reutersre hivatkozva a 444.

“Többet reméltünk, és csalódás, hogy nem kaptunk felajánlásokat olyanoktól, akikről azt hittük, hogy adományozni fognak” – mondta Martin Griffiths, a világszervezet humanitárius ügyekért felelős főtitkár-helyettese az egynapos adományozói rendezvényen, amit Svédország és Svájc közösen rendezett.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború a kormányellenes síita húszik és a nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz, Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között.

A lázadók ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormánycsapatokat támogató arab koalíció Szaúd-Arábia vezetésével. A polgárháborúban több mint 100 ezren haltak meg, milliók váltak otthontalanná és tízmilliók szorulnak élelmiszersegélyre.

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑