Cadmus fordítás Cadmus

A jeruzsálemi egyházak karácsonyi üzenete: meg kell tartani a status quo-t a Szent Városban

2017. 12. 20.

„Újra megerősítjük világos álláspontunkat, miszerint kérjük a Szent Város status quo-jának megtartását mindaddig, amíg megszületik egy igazságos egyezmény az izraeliek és palesztinok között, amely tárgyalásokon és a nemzetközi jogon alapul. Ezt kérik karácsonyi üzenetükben a jeruzsálemi egyházak pátriárkái és vezetői.

A szent helyek találkozási helyek a népek egységéért

A SIR olasz katolikus hírügynökség által átvett szövegben a 13 keresztény vezető – közöttük Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin pátriárkátus apostoli adminisztrátora illetve P. Francesco Patton szentföldi kusztos – hangsúlyozza, hogy a szentföldi keresztények jelenléte és tanúságtétele szoros összefüggésben van a szent helyekkel és azok hozzáférhetőségével. Ezek ugyanis gyülekezési és találkozási helyeket jelentenek a különböző vallású népek közötti egysége terén. Ezek a szent helyek adták meg ennek a régiónak a jelentőségét.

Jeruzsálem szent ajándék

„Jeruzsálemet illetően bármely kizárólag politikai megközelítés megfosztja a várost valódi lényegétől és jellegzetességeitől, valamint felborítja azt a mechanizmust, ami fenntartotta a békét évszázadokon keresztül. Jeruzsálem szent ajándék, az Isten „szentségháza”, szent föld az egész világ számára. Jeruzsálem szent városát megpróbálni tulajdonba venni vagy a kizárólagosság kritériumaival lezárni, nagyon sötét helyzethez vezet” – hangsúlyozzák a szentföldi keresztény vezetők.

Felhívás a békére

„Folytassuk imánkat az egész közel-keleti régióért. Kérjük a Béke fejedelmét, hogy ösztönözze a hatalommal bíró személyek szívét és értelmét, hogy a béke, az igazságosság és a nemzetek közötti kiengesztelődés útján járjanak.”

Orientalista.hu RadioVaticana

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑