2017. 04. 21.

A kairói al-Azhar egyetem élesen elítélte a párizsi támadástA kairói al-Azhar egyetem pénteken élesen elítélte az előző nap este, a párizsi Champs-Élysées sugárúton történt, feltehetőleg iszlamista hátterű támadást, amelyet a szunnita muzulmán világ szellemi központjának számító oktatási intézmény bűnösnek és iszlámellenesnek nevezett.

Az ilyen merényletek “ellentmondanak az iszlám tanításának” – közölte az egyetem. ”Az al-Azhar élesen elítéli ezt a bűnös terrortámadást” – olvasható tovább az intézmény közleményében.

A csütörtök este történt párizsi támadásban egy rendőr meghalt és három ember megsérült. A francia belügyminisztérium hivatalos tájékoztatása szerint a sérültek között két rendőr állapota súlyos. A merénylőt agyonlőtték. A támadó automata fegyvert használt, és kifejezetten a rendőröket vette célba.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szokatlan gyorsasággal jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Rendőrségi források csütörtök este arról beszéltek, hogy korábban már szélsőségesként azonosították a 39 éves támadót.

Orientalista.hu – Hirado.hu

, , , , , ,


Back to Top ↑