Cadmus fordítás Cadmus

A kínai elnökről készült portrékat égettek Indiában a héten megölt katonák temetésén

2020. 06. 20.

Hszi Csin-ping kínai elnökről készült portrékat égettek csütörtökön Indiában, Kanpur városában pedig egyenesen az elföldelését rendezték meg a keddi kínai határincidensben életüket vesztett indiai katonák temetésén – adta hírül a Reuters hírügynökség.

Nacionalista csoportok – amelyek kötődnek Narendra Modi miniszterelnök hindu nacionalista Indiai Néppártjához, a Bháratíja Dzsanata Párthoz – kínai termékek vásárlásának bojkottjára szólítottak fel, továbbá a kínai cégekkel kötött állami szerződések felbontására. Surat városában több tüntető egy kínai gyártmányú tévét a földhöz vágott és megtaposott.

Kanpur városában megformázták a kínai elnököt életnagyságban és eltemették, másutt kínai zászlót is égettek és Kína ellenes jelmondatokat skandáltak.

Kedden kínai és indiai katonák vasdorongokkal és botokkal estek egymásnak egy határszakaszon. Húsz indiai katona meghalt, Kína nem közölte veszteségét. Újdelhi és Peking azonnal tárgyalni kezdtek a történtekről, és bár kölcsönösen egymást hibáztatják, megállapodtak abban, hogy nem engedik eszkalálódni a helyzetet, és lépéseket tesznek a béke biztosításáért a közös határon. Indiai és kínai katonatisztek csütörtökön is tárgyaltak a feszültség enyhítése végett.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑