Cadmus fordítás Cadmus

A kurd terroristák visszaszorításáért Szindzsarba ment az iraki vezérkari főnök

2019. 03. 24.

Osman Al-Ganimi vezérkari főnök közölte, hogy megerősítik a moszuli Szindzsár körzetében szolgálatot teljesítő iraki csapatokat.

Az iraki hadsereg vezérkari főnöke Szindzsárba tett látogatása során találkozott a helyi  katonai tisztségviselőkkel. A körzetben az elmúlt napokban összecsapások voltak a kurd PKK terrorszervezet és az iraki hadsereg között.

“Az iraki hadsereg az állami méltóságot képviseli, és ez a mi vörös vonalunk”– hangoztatta Al-Ganimi hozzátéve, hogy újabb katonákat vezényeltek a moszuli Szindzsár térségébe, ahol összecsapások zajlanak a PKK terroristái és az iraki katonák között.

Ganimi azt elrendelte,, hogy minden fegyvert szedjenek be az emberektől, a fegyvertartás kizárólag a rednvédelmi és biztonsági erők jog lehessen. A vezérkari főnök azt kérte az iraki katonáktól, hogy vasököllel csapjanak le azokra, akik  civileket és az iraki erőket támadja meg.

Adil Abdel-Mahdi miniszterelnök a korábbi sajtótájékoztatóján közölte, hogy Szindzsárban megteszik a szükséges intézkedéseket, hogy felderítsék azokat a PKK terroristákat akik megöltek két iraki katonát.

Orientalista.hu – Zenobia (TRT)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑